Slotsparken på Gavnø ligger hvert år græs og grus til en af Danmarks største bilfester, nemlig Gavnø Classic Autojumble. Her udstilles klassiske veteranbiler fra hele landet, og det var tydeligt, at folk trængte til at lufte den klassiske bil. 

Alt fra Goggomobiler, tandemcykler og sjældne Aston Martins til støvede militærkøretøjer, skinnende sportsvogne, tunede ricere og yachtlange amerikanere var der.

Kom tættere på himlen - brugttest af tre klassiske sportsvogne

Vi er i Slotsparken på Gavnø Slot til Gavnø Classic Autojumbe. Det er en udstillingen af klassiske køretøjer, som udspringer af Baron Otto Reedtz-Thotts store interesse for gamle biler, og baronen har da også flere biler med på årets udstilling.

I år var træffet velsignet af det nær perfekte vejr – skiftevis overskyet og varm sol, så man kunne blive varm og kølet, samt lidt vind til at blæse udstødnings- og grillrøg bort.

Vi kan ikke høre noget
Der var mange biler – Godskontoret har endnu ikke talt det op, men skyder på, at der var 1.600 biler på græsset. Mange stande oplevede da også, at der kom en del flere biler, end de tilmeldte. Der er intet tal for antal besøgende, mest fordi slottet aldrig publicerer den slags tal.

En tur i Hillbilly-himlen  Rømø Motorfestival

Helhedsindtrykket var dog, at der som sædvanligt var fyldt godt op, måske en anelse færre end sædvanligt. Generelt var stemningen høj og alle var i vældigt godt humør over endelig at kunne ses igen. Der blev ivrigt snakket biler og teknik over åbne hjelme og picnicborde. Også erfaringer, kontakter og reservedele blev udvekslet, som det sig hør og bør. Efter sådan en dag er man som regel blevet en del klogere på egen og andres biler.

Et højdepunkt er Concours de Charme, hvor køretøj med deltagere udgør en tidslomme. Både bil, tidstypisk påklædning og fremtoning præmieres. Der er også hæder til best in show, bedste stand og der kåres en publikumsfavorit blandt alle udstillede biler i slotsparken.

Bilerne køres op foran et dommerpanel på den ene side og publikum på den anden, og det var som sædvanligt en underholdende fest, lige bortset fra, at sprechstallmeisteren åbenbart ikke vidste, hvordan en mikrofon virker, eller blot kun ville høre sig selv, for ingen af deltagerne fik lov at komme i nærheden af den. De havde ellers meget på hjerte, kunne man fornemme af pauserne i lyden.

Hold Dem til Volvo - reportage fra Sommers Museum

Her kan du nyde de fotos som Biltorvets udsendte fik gaflet med hjem.

Næste gang, der er Gavnø er søndag den 12. juni 2022. Læs mere på https://www.gavnoe.dk

 

Klasse A        
1. plads, Jørgen Dall, Willys Jeep, 1944

2. plads, Hans Schäfer, Willys Jeep, model Ford GPW, 1942

3. plads, Nicolai Edlers, Pontiac Custom Sedan, 1932

 

Klasse B        
1. plads, Rasmus Kjær, Lancia Flaminia Berlina, 1958

2. plads, Ulrik af Rosenborg, Mercedes Benz 220 S Ponton, 1958

3. plads, Birgit Schmidt Nielsen, Buick Special, 1951

 

Klasse C        
1. plads, Robert Madsen, Ferrari Dino 246GT, 1971

2. plads, Henning Bondo Clausen, Volvo Amazon Herregårdsvogn, 1969

3. plads, Johan Krohn Carl, Rover 3500 P6, 1974

 

Bedste Klubstand                
1. plads         MG Klubben  

2. plads         Classic Mazda Cars

3. plads         Mini Club København

 

Best in Show: Rasmus Kjær, Lancia Flaminia Berlina, 1958
Publikumsfavorit: Peer Sabat, Alpin Renault A310, 1977