Dacia, der skulle være introduceret i Danmark i efteråret, udskydes til 2009.

Det har været et hedt forår hos den nye danske Renault-importør. Med lanceringen af ikke færre end seks nye biler, har der været travlhed hos både importøren og hos de danske Renault-forhandlere.

Samtidig står Renault Danmark foran lanceringen af Renaults første 4X4 crossover – Renault Koleos, der introduceres den 19.september, og i det sene efterår er der ligeledes international premiere på den nye Renault Megane. På den baggrund har Renault Danmark besluttet at udskyde introduktionen af Dacia.

”Man kan vist sige det således, at der er rigeligt med kød på grillen i øjeblikket. På den baggrund har vi besluttet at udskyde introduktionen af Dacia til 2009” , siger pressechef Søren Hyltoft og fortsætter.

”Det er jo ikke alene os som importør, der skal være i stand til at håndtere de tre nye modeller fra Dacia, men også forhandlerne. Her skal både det administrative personale, salgspersonalet og mekanikerne nå at blive fortrolige med Dacia inden introduktionen. Og det har vi vurderet vil blive vanskeligt at nå til september. Da Dacia er en meget vigtig bil for os er det vigtigt, at den får den bedst mulige start her i Danmark, og det er vores opfattelse, at det gør den ikke, hvis vi skal introducere mærket til september”, siger Søren Hyltoft.

Mens tidsplanen således er ændret, sker der ikke noget med de modeller Renault Danmark forventer at tage til Danmark. ”I 2009 skal vi både lancere Dacia Logan, Dacia Logan MCV og Dacia Sandero, og det er biler vi forventer os meget af. Kombinationen af en billig, drifssikker og rummelig bil er som skræddersyet til det danske marked, siger Søren Hyltoft.

Med udskydelsen af introduktionen er Danmark i samme situation som de øvrige nordiske lande, der også først introducerer Dacia i 2009.