Sidste år løb Tesla Model 3 med sejren. I år var løbet tæt mellem to VW-produkter, men til sidst sejrede Volkswagens elektriske ID.3, som nu kan kalde sig Årets Bil 2021.

Det er ikke altid, de danske biljournalister rammer rigtigt, når de kårer Årets Bil. I 2012 kårede de eksempelvis Opel Ampera, som efterfølgende blev et salgsflop med bare en håndfuld danske biler. Det skyldes måske, at der ikke er et defineret kriterie for, hvad en vinder skal kunne. Men det lykkes alligevel nogle gange at ramme rigtigt. Sidste år vandt Tesla Model 3 Årets Bil, og alene i år har modellen solgt 2.530 biler – det er altså 500 biler mere end Volkswagen Passat.

Den elektriske folkevogn – kan VW ID.3 blive Årets Bil

Men nu kan vi ikke trække det længere – Årets Bil 2021 er Volkswagen ID.3. Og den ligner også en salgssucces, i hvert fald er der allerede solgt over 700 biler, til trods for at modellen kun har været på markedet i meget kort tid.

Tæt felt
ID.3 var Biltorvets deltagers egen favorit, fordi den byder på alt det, du forventer af en Golf, men med elbilens komfortable og hurtige acceleration. Den har et par skønhedsfejl, men mon ikke Volkswagen får glattet dem ud med tiden. ID.3 fik i alt 150 point.

Årets Bil 2021 – her er finalisterne!

Som noget nyt var finalefeltet i år udvidet fra fem til syv biler. Her var der bare få point mellem Seat Leon og Toyota Yaris på 2. og 3. pladsen, som henholdsvis fik 122 og 114 point. Herefter kom Peugeot 2008, som fik 91 point. Biltorvets repræsentant placerede den på sin personlige andenplads, fordi det er en model, som har en drivlinje for en hver smag, benzin, diesel eller el, et skarpt design og et praktisk interiør.

Årets Bil 2020 – derfor vandt Tesla Model 3

BMW’s nye 4-serie kom på en femteplads med 64 point, og i feltet af finalisterne udmærker den sig ved at være eneste model, som ikke er elektrificeret i en eller anden grad. Skarpt forfulgt finder Honda e, den charmerende lille elbil med en lige så lille rækkevidde, som fik i alt 63 point, og til sidst den nye Renault Captur, som fik 56 point.