Tonale er Alfa Romeos redningskrans, og den skal bore sig ind midt i markedet for mindre crossovers. Nu er Alfa så klar med danske priser på plugin-hybriden, der får 280 hestekræfter og firehjulstræk.

Alfa Romeo er klar med de danske priser på deres nye crossover Tonale. Tonale plugin hybid 280 Q4 har, som navnet antyder, en samlet systemydelse på 280 hestekræfter fordelt på en 4-cylindret 1,3-liters Multiair turbo benzinmotor med 180 hestekræfter på forakslen, der er forbundet til en 6-trins automatgearkasse og en 122 hestekræfter elmotor med 250 Nm drejningsmoment på bagakslen. 306-volts lithium-ion batteriet er på 15,5 kWh, og bilen har en fuld-elektrisk rækkevidde på op til 69 kilometer og en samlet rækkevidde på el og benzin på 600 kilometer. Den indbyggede lader kan lade i de danske hjem lade med 3,7 kW og være fuldt opladt på under fem timer.

Alfa Romeo giver op – her er crossoveren Tonale

0-100 km/t klares på 6,2 sekunder og tophastigheden i plugin hybrid-versionen er 206 km/t og 135 km/t på ren el.

La Familia - brugttest af Alfa Romeo Stelvio

Tonale plug-in hybid 280 Q4 er topmodellen og kommer derfor kun i to varianter med et omfattende udstyrsarsenal. Ti er den elegante og stilede version og Veloce den optimerede og sportslige udgave. Tonale har fået fem stjerner i sikkerhed ved Euro NCAP og introducerer en, for bilindustrien, ny teknologi i form af den innovative digitale servicebog udviklet på blockchain teknologi.

Ti – 525.000 kroner

Ti-udgaven stiller med en udstyrsliste så lang som en konfirmationstale. Blandt andet eAWD firehjulstræk, Alfa Dynamic Suspension, nøglefri adgang, Matrix LED-forlygter med automatisk fjernlys, el-bagklap, 18 tommer alufælge, stof/ kunstlæderindtræk med beige syninger, sort taghimmel og dørstolper, manuelt 6-vejs justerbare og opvarmede forsæder med el-lændestøtte i førerside, opvarmet sportslæderrat, 10,25 tommer infotainment-skærm med trådløst Apple CarPlay og 12,3 tommer digitalt instrumentbord, trådløs mobilopladning, og så Alfas nye, og speciele NFT (Non-Fungible-Token) digital servicebog og certifikat, så servicebogen er umulig at forfalske. 

En italiensk primadonna? Brugttest af Alfa Romeo Giulia

Veloce – 560.000 kroner

Udover den lange liste, stiller Veloce-varianten også med Alfa Active Suspension (DSV – elektronisk styret undervogn), røde Brembo sports bremsekalibre med AR logo, skifte padler i aluminium, 19 tommer alufælge, dobbelt udstødning, sportspedaler i aluminium og Alcantara/kunstlæder indtræk med røde syninger.

Alfa Romeo Giulia diesel er italiensk på godt og ondt

Tonale plug-in hybid 280 Q4 har dansk lancering i slutningen af april måned, men kan allerede nu forudbestilles. Tonale fås også som diesel og hybrid til en startpris på 475.000 kroner.