Hummer viser HX konceptet i Geneve

- HX konceptet giver en vision på en FlexFuel åben Hummer.
- Konvertibelt karosseri med flytbare tagelementer, modulsamlet bagerste tag, let afmonterbare skærme og døre 4WD med differentialespærre for og bag.
- Cockpit inspireret interiør med funktionelle elementer i et let design.
- 3.6L V-6 med direkte indsprøjtning E85 FlexFuel motor med 6-trins automatisk transmission.

Hummer udstiller HX Concept køretøjet på biludstillingen i Geneve i næste måned. Et smart omkonfigurerbart off-road koncept køretøj. Med det umiskendelige Hummer design og en kompakt ”køre hvor som helst” stil, er HX et indstigningsvenligt åbent køretøj, der kombinerer off-roaderens køreegenskaber, som Hummer har gjort legendarisk, med et let og konvertibelt karosseri, som tilpasser sig off-road terrænets beskaffenhed, bagageplads eller passagerernes luner.

”HX er Hummers vision på et hurtigt terrængående åbent køretøj, som passer til livsstilen for alle, der har brug for eller ønsker at køre off-road” udtaler Martin Walsh, Hummer general manager. ”Selvfølgelig har den exceptionelle off-road egenskaber og den karakteristiske stil, som alle Hummer køretøjer er kendt for”.  

Flytbare tagelementer over fører- og passagersæde og det modulsamlet bagerste tag gør det muligt, at køre i åben vogn når det ønskes. Når alle tagelementerne er demonteret, er HX omdannet til en ægte convertible. Den kan også ændres til en SUT, et stylet tilbagelænet design eller et traditionelt wagon design, som giver lidt mere bagageplads. Døre og skærme kan hurtigt afmonteres, for en sjovere og mere rå fremtoning samt ved off-road kørsel.

HX er mere kompakt end Hummer H3, den er 2.057 mm bred og har en akselafstand på 2.616 mm. Disse kompakte dimensioner, næsten ingen overhæng og 35” dæk med groft mønster betyder, at HX kan køre i hvilket som helst terræn. Som alle Hummer produktions modeller, har HX et robust karosseri på en chassisrammekonstruktion, hvorpå de selvstændige for- og bagophæng er monteret. Et konstant 4WD system trækker HX over, igennem og rundt om off-road forhindringer. Det overfører drejningsmomentet til for- og bagakslerne, som begge er udstyret med differentialespærre.

Det klassiske Hummer design gør at HX Concept omgående genkendes med de runde forlygter monteret i firkantede lygtehuse, en opret forrude profil, minimale overhæng og motorhjelm med markante luftindtag. Forlygterne og det 7-spaltede gitter er klare Hummer designs, og til HX er der udviklet et gennemgående tema af halvcirkel motiver. Kølergitteret, forlygterne samt dele af interiøret har elementerne af brudte cirkler og ovaler. Dette design giver et unikt udseende, der understreger køretøjets æstetiske funktionalitet” udtalte Walsh.

De udvendige matte olivenfarver understreger sammen med interiørets metaldækkede paneler det funktionelle design uden overflødige elementer. 

Interiøret i Hummer HX er baseret på flyindustriens lette design, som f.eks. de cockpitagtige sæder. Dette sammen med de basale off-road værktøjer med til at give Hummer HX en funktionel skønhed.

HX Concept får sin kraft fra en E85 FlexFuel 3.6L V-6 med direkte indsprøjtning, som bakkes op af en 6-trins automatisk transmission. HX størrelse, vægt, den avancerede V6 og 6-trins transmissionen danner en effektiv enhed, der kan blive den mest brændstofbesparende Hummer nogensinde. Transmissionen sammen med 4WD systemet giver en exceptionel trækkraft ved lav hastighed og formidable klatreevner. De 4 skivebremsere leverer overbevisende bremseegenskaber.