Den helt nye højtydende GT model fra KIA har danmarkspremiere på Biler i Bella i dag den 21. marts. GT ‘en introduceres i Danmark til juni i to karosserivarianter pro_cee’d (3-dørs) og cee’d (5-dørs). Med denne nye duo entrerer KIA et nyt markedssegment i Danmark, og de performance-fokuserede produktionsbiler er med til at fremhæve mangfoldigheden i KIAs aktuelle line-up og understøtter den naturlige udvidelse af mærket.


De to nye modeller er udstyret med en ny version af KIAs 1,6-liters GDI motor udstyret med en twin-scroll turbolader og styrkede interne komponenter. Effekt og drejningsmoment er steget voldsomt (sammenlignet med den hidtidige 1,6 GDI motor), maksimal effekt hævet med 51 % til 204 HK, og momentet med 61 % til 265 Nm. KIA pro_cee'd GT og cee'd GT leverer et brændstofforbrug på 13,5 km./l. og udsender 171 g. CO2/km.

Væsentlige ændringer af undervognen sikrer at den højtydende motor modsvares af dynamiske egenskaber, så man bevarer en fremragende køreoplevelse, der sikrer at GT modellerne er velegnede til hverdagskørsel.

Monteret med en seks-trins manuel gearkasse som standard, kan den forhjulstrukne model accelerere fra 0 til 100 km på 7,7 sekunder og nå en topfart på 230 km i timen. Dermed er den nye Kia pro_cee'd GT skabt til at appellere til billister, der er på udkig efter stil, ydelse og dynamik - og cee'd GT tilføjer et ekstra praktisk niveau for købere, der foretrækker fem døre.

GT-modellen har fået nye frontgitre og lygteklynger, dybere kofangere, juvel-lignende fire-punkts LED-kørelys, nye tågelygter, aktive xenon lygter, dual-udstødningsrør, specielle GT 18-tommer alufælge, iøjnefaldende røde bremsekalibre, GT skørter i siderne og tilbydes i fem helt specielle lakeringer.
Indvendigt er GT-modellen udstyret med Recaro-sportssæder i sort læder, alupedaler, læderindtræk, specielt GT læderrat / gearknop, tonede ruder og et racerbil-inspireret TFT supervision cluster, der viser moment og turbotryk.
Naturligvis er GT’en udstyret med alt i sikkerhedsudstyr – 6 airbags, ECS, BAS, HAC, VSM, ABS, ESS, dæktryksmåler og bakalarm.

 


Samtidig er modellen spækket med komfortdetaljer – for bare at nævne de væsentligste; 2-zonet klimaanlæg med køling i handskerum, ventilation i bag, sædevarme, varme i rattet, ratbetjent fartpilot med speed limiter, smart key nøglefri start/stop, regnsensor, elektronisk nedblændeligt bakspejl, kabinevarmer, el-indklappelige sidespejle, parkeringssensor og en 7 tommers touch skærm som indeholder bl.a. audio system, bakkamera og bluetooth.

 


KIA GT henvender sig til en moden målgruppe, og modellen vil helt klart være med til at styrke KIA mærket i Danmark. Prisen for den udstyrstunge model lander på kr. 349.999,- for 3-dørs varianten. Vil man op og have fem døre koster den kr. 364.999,-. Som van er prisen ex. moms. kr. 199.999,- (kun 3-dørs).