KIA viser følelser og miljøbevidsthed i Geneve
- KIA vil med 3 nye tema biler vise mærkets fremtidig retning mod følelser og dynamik.
- Miljøvenlige teknologier til KIA cee’d modellerne i 2009
- Download billeder og se filmen om SOUL bilerne på soul.kiamotors.com

KIA Motors Corporation afslører tre KIA SOUL temabiler på den 78. biludstilling i Geneve. Disse nye temabiler viser en helt ny og dynamisk side af det koreanske mærke. Desuden vises to eco_cee’d konceptbiler, den banebrydende KIA pro_cee’d og den faceliftede KIA Picanto minibil på udstillingen i Schweiz.

Temabilerne – SOUL Diva, SOUL Burner og SOUL Searcher – er skabt af KIA’s europæiske designerteam under ledelse af KIA’s chefdesigner, Peter Schreyer. De tre temabiler er nært beslægtede med den nye produktionsbil, som får verdenspremiere på biludstillingen i Paris til september.

“Den helt nye KIA produktionsbil vil især appellere de ungdommelige kunder – uanset alder! Den vil overvinde klasseinddeling og opmuntre kunderne til at opbygge et følelsesmæssigt forhold til deres nye bil, som er bygget på en kreativ platform, der kan gøres individuel, så den passer til kundens personlighed”, fortæller Gregory Guillaume, chefdesigner hos KIA Motors Europe.

“Til biludstillingen i Geneve har KIA’s designerteam udviklet tre temabiler samtidigt, og de tre biler har forskellige udtryk, som viser, at fremtidens kunder har adgang til en verden af muligheder. SOUL Diva, SOUL Burner and SOUL Searcher er tænkt til at spille hver deres rolle i Geneve – tre biler i et team, der er på eventyr i byen”, tilføjer Guillaume.

KIA SOUL Diva
KIA SOUL Diva er den stilbevidste skønhed, der kender betydningen af lækre accessories, som en vigtig del af garderoben. SOUL Diva er med en aura af glamour – en smule prangende, men legesyg og humoristisk! Indvendigt åbner der sig en verden af sort, hvidt og guldfarvet læder og glitter – alt sammen smukt oplyst via det tonede panoramaglastag i fuld længde. Kabinen er indrettet som en stilfuld lounge med sæder i glansfuldt sort læder med quiltede syninger, der minder om en designer sofaer. Selv gulvet i kabinen er gennemført i loungestil med et eksklusivt sort blødt tæppe. 

KIA SOUL Burner
KIA SOUL Burner er trioens ”bad boy”. En blærerøv der ligner et barskt uhyre, med sine dragetatoveringer. Sorte højglanspolerede tatoveringer, der på den satinagtige lak forestiller en ond drage, der kryber hen over motorhjelmen, samt op ad C-stolpen på siden af bilen. Forreste er der L-formede LED-kørelys omkring de yderste kanter, mens der bagpå er to vertikale afgangsrør, som er placeret yderst ved hver side af kofangeren. Indvendigt fortsætter den hårde stil, med interiør i matrød og dybsort, fire individuelle sportssæder og en kabinen inddelt horisontalt.

KIA SOUL Searcher
KIA SOUL Searcher lever diskret i ånden fra den koreanske og fjernøstlige kultur med fokus på indre ro og trygge rammer. En harmonisk følelse af ro midt i storbyjunglen – en komfortzone på fire hjul.. Den udtrykker afslappet selvtillid, med afdæmpede farver og bløde teksturer. Udvendig går den rustikke læderfinish igen på motorhjelmen, det elektriske foldetag, bagklappen, instrumentpanelet, dørene og rattet. Indvendigt er gulvet og sæderne beklædt med grå-beige filt, hvilket giver en betryggende atmosfære og holder uroen på afstand. 

Miljøvenlige teknologier til KIA cee’d modellerne i 2009
KIA viser desuden to nye “grønne” konceptbiler i Geneve. Konceptbilerne går under navnet eco_cee’d, er udviklet på baggrund af den meget roste KIA pro_cee’d (som blev vist for første gang på biludstillingen i Frankfurt sidste år) samt den ekstremt populære cee’d 5-dørs hatchback. 

Med eco_cee’d modellerne vil KIA opnå endnu bedre brændstofforbrug og færre emissioner – uden at det går ud over de livlige, inspirerende og underholdende køreegenskaber. KIA Motors har allerede bekræftet, at mange af teknologierne fra eco_cee’d konceptbilen vil blive overført til cee’d produktionsmodellerne fra december 2008. 

“Den hurtige anvendelse af de miljøvenlige teknologier fra eco_cee’d til produktionsmodellerne viser, at KIA har visioner for fremtiden”, siger Mogens Lyngsø, kommerciel direktør hos KIA Import Danmark. “Vores nye økoteknologier viser også, at KIA er fast besluttet på at producere miljøvenlige biler – uden at miste fokus på kundernes forventninger til at vores biler er sjove at køre i”.

eco_cee’d bilerne har imponerende præstationer, brændstoføkonomi og emissionsværdier, som er opnået ved hjælp af små, men vigtige ændringer. Brændstofforbruget er forbedret (hele 25,6 km/l), og C02-emissionerne er reducerede – til kun 104 g/km (en reducering på 17 %) for pro_cee’d og 106 g/km (cee’d 5-dørs).