Det er ingen overraskelse at elbiler er fremtiden, og derfor var elbilsmessen eCarExpo i Bella Centeret i København ret velbesøgt - 12.300 listede forbi og det var rekord.

Men der var overraskende meget nyt og spændende at glo, røre og sidde i. Ingen tvivl om, at udstillingen viste et kig ind i den nærmeste fremtid, luften sitrede af moderne teknik.

Især kineserne imponerede. Fire kinesiske bilmærker og ni forskellige kinesiske elbiler var med, hvor BYD var helt ny i Danmark og havde taget tre Danmarkspremiere med - BYD Han, Tang og Atto 3, hhv. en personbil, en stor luksus-SUV, der i øvrigt havde en ret flot læderkabine og en kompakt SUV.

Men vi starter flyvende, hos et andet Kina-mærke for Xpeng viste en bil-drone med plads til to, hvor fire par helikopter-rotorblade sørger for opdrift. Man måtte dog desværre hverken sidde eller røre den. Tilgengæld måtte man gerne sidde i Xpeng P7, en giftiggrøn, sportslig luksusbil med lambodøre. Helt vildt jo, men det virkede fint i praksis. P7'eren fås dog også i andre farver og  med normale døre, fx grå og sådan en var også udstillet. 

Der var også Aiways, der havde Europapremiere på U6, og de viste også U5, begge er SUV'ere, og så have MG taget tre biler med, MG4 og 5, samt Marvel R, alle SUV'ere, men MG kunne prale med at deres 4'er er med i opløbet om Årets Bil, og den har da også en ret elegant forende, med sine smalle katteøjne - men det er nok prisen på under 300.000 som gør nomineringen.

Gedigen kineser – test af elbilen Aiways U5

Måske lidt frækt at kalde Polestar kineser, da hovedkontoret ligger i svenske Göteborg, men de havde taget deres konceptbil, Polestar Precept med, og det bliver til en Polestar 5. Den var vild, især interiøret, hvor et nyt kompositmateriale bliv vist frem i kabinen. Det er noget hør og plastik, som giver næsten lige så gode egeneskaber som kulfiber, men det lyste! Med noget baggrundsbelysning var hele dørsider, og midterkonsol oplyste, så man kunne se strukturen i materialet. Det så lækkert ud, men vi sukkede lidt, for det er jo typisk for koncepter, at de viser og afprøver ny teknik, som måske, måske ikke finder vej til en rigtig bil. Men Polestar lovede at den udstillede vogn faktisk er låst i sit design, og det bliver sådan den kommende Polestar 5 ser ud indvendig og udvendigt - viiildt! Kun droppes selvmordsdøren og den får en B-stolpe. Polestar havde også en 2'er med, men den netop afslørede 3'er manglede - men måske den kommer til næste år, da den jo alligevel først kan leveres om et år. 

Er du helt grøn i elbiler? Så meget koster en elbil

Bliver vi i Asien, så havde Hyundai taget deres Porsche med, som nogle af de besøgende tørt bemærkede - for den nye Inoiq 6 har en bagende, som leder tankerne hen på en 911'er eller Taycan. Bortset fra dette mindre rip-off, ser den tæskelækker ud og udstillingsmodellen havde også lækre kameraer som sidespejle. En anden asiat er Nissan, der viste deres Ariya, og der var virkelig mange omkring den. Et nedslagspunkt ved den var usynlige kontrollamper integreret i træ-interiøret - se billedet, så hvad du, hvad vi mener - men det så virkelig lækkert ud.

Men det var jo også andet end østens perler, BMW viste flere modeller, heriblandt en premiere på i7, en virkelig lækker luksusslæde til de rige. Også her bimlede og bamlede interiøret - skærme i bagdørene kunne styre den ambiente belysning, der er brede lysende bånd, bagsædet havde mere plads end en færge, og passagerne kunne slå en storskærm ned fra loftet. Jo køreglæde kan også være elektrisk, som de skrev.

Storskærm var der også i VW's konceptbil iD Life, men den slås ned som et lærred foran forruden, så man kan nyde bio-film, mens der oplades. På standen var også det genopståede folkevognsrugbrød, ID Buzz, og der var ret meget buzz omkring den, faktisk lidt kø, bare for at komme til at sidde i den.

Men man behøvede faktisk ikke nøjes med at sidde. Op mod 60 elbiler kunne prøvekøres og det var der næsten 2000 som fik glæde af. 

Nyd her billederne vi skød fra udstillingen og ellers mød op næste gang, hvor eCarExpo er sat til 26.-29. oktober 2023.

 

 

Fakta om eCarExpo

eCarExpo blev i år afviklet 28.-30. oktober i Bella Center i samarbejde med FDM, Region Hovedstadens Copenhagen Electric, Dansk e-Mobilitet, De Danske Bilimportører og Zaptec. 

I år var der ni Danmarkspremierer. 

I 2023 finder eCarExpo sted i Bella Center 26.-29. oktober. Her udvides udstillingen med lastbiler og varevogne, og det samlede udstillingsareal mere end fordobles.

Læs mere på www.ecarexpo.dk

Følg eCarExpo på Facebook og Instagram