Da Peugeot Expert blev introduceret i efteråret 1995, var den én af pionererne i klassen for mindre varebiler, og siden introduktionen er der produceret ikke mindre end 300.000 eksemplarer. Nu står Peugeot parat til at præsentere en helt ny generation af Peugeot Expert, der vil være at finde både som varebil (Expert) og personbil (Expert Combi).

Den nye Expert vil rulle ud på de danske landeveje i løbet af det første kvartal af 2007.

Peugeot har mere end 100 års erfaring og 5 millioner producerede varebiler bag sig. Den nye tredje generation af Expert er ligesom forgængeren udviklet af PSA Peugeot Citroën i samarbejde med Fiat og her er tale om en varebil, der er forbedret på alle niveauer.

Den nye Peugeot Expert bliver lige som sin forgænger produceret på Sevel Nord fabrikken i Valenciennes i Frankrig.

Et omfattende modelprogram

Den nye Expert er udviklet til at kunne skræddersyes til det specifikke behov, og netop derfor er modelprogrammet udvidet til nu at omfatte to forskellige akselafstande: 3 m og 3,12 m, to længder: 4,8 m og 5,13 m og to højder: 1,90 m og 2,26 m.

Experten er ikke blot vokset i længde og højde, men også i volumenkapacitet. Varerummet varierer nu fra 5 til 6 og 6,5 m3, og lastekapaciteten går nu helt op til 1200 kg mod 930 kg i den forrige generation. Varerummet er desuden udformet, så det kan rumme en ”Euro” palle eller genstande på op til 2,88 m.

Innovation og komfort

Den nye Expert kan udstyres med en særlig luftaffjedring, som giver en ekstrem lav læssehøjde på 45 cm og som samtidigt gør det muligt at sænke totalhøjden til 1,894 m således, at varebilen kan køre ind i et parkeringsanlæg.

Ud over dette har Expert et sikkerheds- og komfortniveau på højde med det, der traditionelt forbindes med personbiler. Der er bl.a. mulighed for en fuld sikkerhedspakke bestående af ABS med EBA (Emergency Braking Assistance), front-, side- og gardinairbags, ASR (antispin) og ESP. Karosseriet er forstærket og har stødabsorberende zoner, der ikke blot reducerer slaget ved en eventuel kollision, men også reducerer reparationsomkostningerne.Der er desuden fjernbetjent centrallås, som gør det muligt at åbne varerummet og kabinen hver for sig.

Expert Combi

Combi-udgaven kan rumme helt op til 9 personer, der alle er garanteret optimal komfort med individuelle sæder på tre rækker. Bagsæderne kan foldes og flyttes rundt på alt efter behov, og selv med alle sæder på plads kan bagagerummet rumme op til 1239 liter (lang akselafstand).

Både Expert og Expert Combi har skydedør på højre side med mulighed for skydedør på venstre side som option. Som noget helt nyt kan Expert leveres med en tophængt bagklap som option.

Motorer

Den nye Expert har et solidt vejgreb og gode køreegenskaber, som bliver understreget af et nyt motorprogram, der i Danmark består af tre forskellige HDi dieselmotorer: 1,6 l HDi med 90 hk, 2,0 l HDi med 120 hk og 2,0 l HDi med 136 hk og partikelfilter De to 2,0 HDi dieselmotorer er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, mens 1,6 l HDi er kombineret med en 5-trins manuel gearkasse.

De effektive motorer og nye serviceintervaller på 30.000 km i stedet for 20.000 km giver lave driftsomkostninger.