Det ruller for Polestar, som nu bekræfter at roadsteren Polestar 6 faktisk kommer i produktion i 2026 - med voldsomme 884 hestekræfter og 800 volts batteriteknologi.

Vi var ret vilde med Polestar 1 – læs testen her - og Polestar 2 har allerede vist sig at være en succes blandt danske bilkøbere. Nu fortsætter det svensk/kinesiske mærke så med en ny topmodel. Da de viste konceptet i foråret, hed det O₂, men nu hvor produktionen er bekræftet får modellen navnet Polestar 6.

Roadsteren forventes at blive lanceret i 2026, men allerede nu kan interesserede kunder på aktive Polestar-markeder reservere en tid online til at bygge bilen.

Svensk selfie-dronning – her er Polestar O2

Med den overvældende respons fra forbrugerne og pressen tog vi beslutningen om at sætte denne fantastiske roadster i produktion, og jeg er så begejstret for at kunne realisere dette projekt. Polestar 6 er en perfekt kombination af kraftfuld elektrisk ydeevne og glæden ved frisk luft, som man får med en åben bil, siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Den elektriske roadster, der blev afsløret i Los Angeles i marts, bygger på de design-, teknologi- og bæredygtighedsambitioner, der blev fastlagt til konceptbilen Polestar Precept. Cabrioleten med hårdt tag vil blive bygget på Polestars specialfremstillede platform af sammenlimede alu-dele. Bilen er udviklet in-house og vil være udstyret med en 800 volt-arkitektur, som allerede er fastlagt for Polestar 5. Så vi kan forvente en kapacitet på op til 884 hestekræfter og 900 Nm fra to elmotorer, en accelerationstid på 0-100 km/t på 3,2 sekunder og en topfart på 250 km/t.  

Topmodellen

Nu sidder du måske tilbage og undrer over, hvad Polestar har tænkt sig at bygge mellem 2 og 6, og du kan godt glæde dig. Polestar 3 er en stor SUV, som deler platform med den kommende XC90, og den skulle få verdenspremiere allerede i oktober i år. Polestar er lavet over samme opkog, som en coupéversion af 3, som skal tage kampen op mod eksempelvis Porsche Macan.

Vi kører Polestar 2 – er det på tide at sælge Teslaen?

Dernæst kommer Polestar 5, en stor, hurtig og luksuriøs firedørs coupé, som deler platform med den nye roadster. Her får du altså også op til 884 hestekræfter og 800 volts batteriteknologi.

Luksus i Californien

For at fejre lanceringen vil der blive produceret 500 nummererede enheder af en limited-edition LA Concept-særudgave under navnet "Polestar 6 LA Concept edition". Bilerne får den blå farve "Sky", lyst læderinteriør og de unikke 21-tommer hjul fra den originale Polestar O₂-konceptbil.

Den smukke søster – Volvo C40

Nyheden om at sætte Polestar O₂ i produktion markerer samtidig Polestars deltagelse i bilarrangementerne Pebble Beach Concours d'Elegance og The Quail, A Motorsports Gathering, som begge er eksklusive arrangementer under Monterey Car Week i Californien den 18.-21. august 2022.