Polestars nye konceptbil 02 er den flotteste cabriolet, vi har set længe. Konceptet viser retningen for fremtidige modeller, og med tilhørende drone kan du altid lave det perfekte skud til de sociale medier.

Polestar er allerede godt med, når det kommer til flotte biler. Polestar 2 træder ud i mængden, og hybriden Polestar 1 er måske en af de flotteste biler, som er produceret i løbet af de sidste ti år. Men nu er Polestar klar med et koncept, som kan rykke barren endnu højere op. Polestar O2 hedder den, og det er et bud på en elektrisk performance-cabriolet med ståltag.

Enestående køreegenskaber

Polestar O2 er designet til at have enestående køreegenskaber, og den er udviklet af Polestars R&D-team i Coventry i Storbritannien. Det er her de fleste Formel 1-teams holder til, og generelt er Coventry bilingeniørernes svar på Silicon Valley.

Vi kører Polestar 2 – er det på tide at sælge Teslaen?

Selve rammen deler O5 med den kommende femdørs GT, kaldet Polestar 5, og den er i aluminium og limet sammen. Det er en teknologi, man første gang så hos Lotus Elise, og det giver både en lav vægt og en høj vridningsstabilitet. Polestar har til gengæld ikke oplyst noget om effekt eller batteristørrelse endnu. 

Unikt design i mødet mellem teknologi og kunst

Polestar O2 er tydeligt beslægtet med Polestars tidligere Precept-konceptbilen, men har alligevel sin helt egen karakter og viser, hvordan Polestars designsprog kan tilpasses forskellige karrosseriformer uden at gå på kompromis med den røde tråd. Det lave, brede karrosseri, det kompakte kabinedesign, minimalt udhæng og en lang akselafstand er udtryk for klassiske sportsvogns-proportioner, men med et moderne og elektrisk touch.

Den billige Polestar 2 du ikke skal vælge

Aerodynamikken er optimeret i forhold til rækkevidde bl.a. med integrerede designelementer såsom vindgardiner over hjulkasser og baglygternes aerodynamiske udformning, der stabiliserer luftstrømmen bag bilen.  

Bæredygtighed er et nøgleord

Bæredygtighed og teknologi bliver taget til næste niveau med Polestar O2, hvor genbrugspolyester er det eneste materiale, der anvendes til alle bløde komponenter i kabine lige fra skum, klæbemidler og 3D-strikfibre. Det effektiviserer genanvendelsen reducerer samtidigt bilens vægt.

Det er jo selvfølgelig et stærkt signal, men hvis du rigtig vil trutte i det selvfede horn, så har konceptet indbygget en drone, der kan lette under kørsel og filme bilen i bevægelse.

Veganer-jern? Volvo drømmer om bæredygtigt stål

Dronen, der derfor selv flyver til og fra bilen ved hastigheder på op til 90km/t, er udviklet i samarbejde med elektronikmærket Hoco Flow, som ejes af virksomheden Aerofugia. De optagelser, som dronen har filmet, kan redigeres og deles direkte fra bilens 15 tommer store midterskærm, når bilen holder parkeret. Man kan næsten allerede se solnedgangen og smukke, unge mennesker, der svømmer over i social kapital.  

O2 er kun en af tre nye modeller, som Polestar planlægger at lancere i løbet af de kommende tre år.