Det er sidste chance, hvis du endnu ikke har set den flotte biludstilling Familien Danmark på hjul - Årets bil 1969 – 2019. Der er både spændende muligheder for familien i påsken og for bilklubarrangementer.

Siden januar har det været muligt at se biludstillingen Familien Danmark på hjul - Årets bil 1969 – 2019 på Forstadsmuseet i Hvidovre. Det er en flot udstilling, hvor det for første gang er lykkedes at samle samtlige vinderbiler, som er kåret til Årets Bil i Danmark gennem de sidste 50 år.

50 års historie – Ford Focus vandt Årets Bil

Når man som gæst træder ind i udstillingen, bliver man automatisk taget med på en tidsrejse gemmen de sidste fem årtiers dansk kulturhistorie. I udstillingen kan man opleve de 53 vinderbiler og sammen med arkivbilleder og storskærme med historiske filmklip får du en meget sanselig og ofte også en nostalgisk oplevelse. Den enkelte bil fortæller sin egen historie, men fælles fortæller de 53 biler også en historie om samfundets udvikling og om bilens udvikling. I udstillingen er der masser af fakta om teknik og skæve historier om bilerne.

På rejsen gennem udstillingen kan man opleve tankstanderen fra filmen Baronessen fra benzintanken, høre sjove vittigheder i en telefonboks, slå benene op i den brune fløjls-hjørnesofa fra 1970’erne og besøge teenageværelset fra 1990’erne, hvor man kan se eller gense første afsnit af tv-serien Friends eller spille Need for Speed på Playstation 1. Man kan også dyste mod hinanden om, hvem der hurtigst kan pakke en Renault 19, så den er klar til ferie.

And the Oscar goes to – her er Årets Varebil 2019

Rig mulighed for klubarrangementer
Udstillingen har åbent mandag til torsdag kl. 13 til 20 og fredag til søndag fra kl. 10 til 17 eller efter aftale. Der er derfor rig mulighed for at lave besøg med jeres klub. Hver søndag kl. 15 og tirsdag kl. 17 er det muligt at komme på en sjov og spændende rundvisning i udstillingen. Rundvisningen er gratis ved køb af entrébillet. Der er plads til 20 personer på hver rundvisning og fungerer efter først-til-mølle-princippet uden tilmelding. Det er også muligt at booke en privat rundvisning. Se mere på fortstadsmuseet.dk.
Hver torsdag er en række udvalgte biler åbne, så man komme ind og sidde i dem eller tage et kig ned i motoren.

I påskeferien vil der være fuld smæk på aktivisterne i udstillingen. Der vil udover de faste familieaktiviteter, være mulighed for at komme på en sjov påskejagt, hvor man kan vinde en lille præmie ved at finde påskeæg gemt i udstillingen og løse en gåde. Og udenfor kan børn og voksne få sved på panden, når de skal dyste om, hvem der hurtigst kan trille bildæk over målstregen.

Tak Mr. Haynes – en hyldest til manden bag Haynes-manualen

Praktisk Info:
I påsken er åbningstiderne mandag onsdag kl. 10 til 20 og Skærtorsdag til 2. påskedag fra kl. 10 til 17. Besøg Familien Danmark på Hjul 1969-2019 i Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre til og med d. 22. april 2019. For mere information se Forstadsmuseets hjemmeside: Forstadsmuseet.dk