Mégane Stationcar og Sedan

På den netop afholdte biludstilling i Barcelona præsenterede Renault endnu to medlemmer af den nye Mégane-familie, nemlig stationcar- og sedan-versionerne. To rummelige nyheder, der forventes at være fremme på det danske marked til oktober.

Med Mégane Stationcar og Sedan tager Renault et stort skridt væk fra den konventionelle og meget praktiske udstråling, der ofte dominerer designet i denne klasse. Begge biler har en markant individuel karakter, der tydeligt bærer præg af, at de fra starten er designet som selvstændige modeller.

Sammenlignet med Mégane II Hatch er akselafstanden på de to modeller øget med godt seks cm, hvilket især er kommet bagsædepassagererne til gode, idet de her har den formodentlig største benplads i klassen. Samtidig er bagdørene bredere end i Hatch-modellen, hvilket giver en meget bekvem adgang til bagsædet.

Også udhænget bagtil er øget – det er hele 23 cm længere end i Hatch-modellen. Det har skabt særdeles rummelige bagagerum på 520 liter, hvilket ikke blot er væsentligt større end forgængernes, men også er større end konkurrenternes.

Både Mégane Stationcar og Sedan byder på fremragende og sikre køreegenskaber under alle forhold. De har begge et fornemt vejgreb og gode bremseegenskaber. Og da begge modeller er skabt fra den samme platform som Mégane Hatch, der opnåede de maksimale fem stjerne i EuroNCAP crash test, er også sikkerheden i top.

Med til at skabe de gode køreoplevelser er et bredt motorprogram, der kommer til at bestå af tre benzinmotorer (98 hk 1.4 16V, 115 hk 1.6 16V og 140 hk 2.0 16V) og tre dieselmotorer (to 1.5 dCi på hhv. 80 hk og 100 hk og en 1.9 dCi på 120 hk).

Disse to nye Mégane-modeller forventes at være fremme på det danske marked til oktober, mens vi første får Scénic-modellen, der havde premiere i Geneve i marts, at se i Danmark til november. Derfor er priserne for de nye familiemedlemmer endnu ikke endeligt fastlagt.