Toyota FT-1

|

Verdens største bilgigant Toyota skruer en ekstra gang op for vildskaben og præsenterer i disse dage en helt ny sports coupe konceptbil ved den internationale biludstilling i Detroit i USA. Toyota FT-1 er navnet på den brutale super sportsvogn, hvis opsigtsvækkende og vovede design viser en mulig retning for fremtidige Toyota-modeller.


Toyotas sportsvognshistorie tæller adskillige legendariske modeller som bl.a. James Bond bilen Toyota 2000GT, Toyota Celica, Toyota Supra og senest i 2012 den baghjulstrukne og køreglade Toyota GT86.


Nu er Toyota klar med næste nye model – nemlig sports coupe konceptbilen Toyota FT-1, der netop har haft verdenspremiere på den internationale biludstilling i Detroit i USA. FT står for Future Toyota – altså fremtidens Toyota – mens 1-tallet står for det ultimative. Altså fremtidens ultimative Toyota.
Og ultimativ må man sige, at FT-1 på alle måder er. Konceptbilen, der er udviklet på Toyotas amerikanske designcenter Calty Research Design Inc. i Californien, er et studie i vovet og dragende design. Formålet med FT-1 er da også netop at vise, hvad man er i stand til at opnå, når fokus er at skabe et sportsvognsdesign, der virkelig skal begejstre.


Toyota-designerne har kanaliseret deres lidenskab ind i bilen med det japanske bilmærkes gloværdige sportsvognshistorik i baghovedet for på den måde at skabe den ultimative sportsvogn. Det er tydeligt, at aerodynamikken har haft en fremtrædende rolle i udviklingen, som det også hører sig til ved en super sportsvogn.


Store dynamiske luftindtag på fronten, fire potente afgangsrør bagtil samt en automatisk hækvinge, der er i stand til at folde sig ind eller ud efter behov, kendetegner Toyota FT-1, der også kan bryste sig med front motor og baghjulstræk, et cockpit placeret langt tilbage mellem akslerne for at give den bedste vægtfordeling, et ultra lavt tyngdepunkt samt A-stolper placeret længst mulig tilbage, så udsynet er helt i top selv i de skarpeste sving.


Toyota har hentet inspiration fra motorsportens Formel-1 til kabinen, hvilket bl.a. ses på det deltaformede instrumentpanel og det kompakte sportsrat, der sikkert kan få selv Formel-1-verdensmester Sebastian Vettel til at kaste misundelige blikke på Toyotas nye sports coupe.


Konceptbilen giver et billede af, hvilken designmæssig retning Toyota agter at gå med sine fremtidige modeller. Der er dog foreløbig ingen konkrete planer om at sætte Toyota FT-1 i produktion.

 

Toyota på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 2,0 D-4D T2 Premium stc.
NYHED
134.900 kr.
Toyota Avensis
2,0 D-4D T2 Premium stc.
Horsens
139.000
2014
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Avensis 1,8 VVT-i Terra
NYHED
29.800 kr.
Toyota Avensis
1,8 VVT-i Terra
Ballerup
223.000
2004
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Yaris 1,5 VVT-iE T2 Premium
NYHED
169.888 kr.
Toyota Yaris
1,5 VVT-iE T2 Premium
Silkeborg
14.000
2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev