Volkswagen Gruppen redefinerer individuel mobilitet. Virksomheden er den første bilproducent til at præsentere et integreret koncept for fremtidens mobilitet, herunder en helt nyudviklet selvkørende konceptbil. Den fuldstændigt selvkørende Sedric giver et konkret indblik i fremtidens innovative form for mobilitet, der kan bruges af alle, men som ikke desto mindre også kan geares til personlige behov og ønsker. Konceptbilen fra Volkswagen er skabt på en cross-brand idéplatform. Volkswagen vil med Sedric vise koncernes fremtidige strategi for autonom kørsel.

Volkswagen Gruppen har altid demokratiseret individuel mobilitet med sine brands. Koncernen vil nu også gøre avanceret teknologi og sikkerhed tilgængelig for alle – hvilket konceptbilen Sedric er en forsmag på. Med sit innovative styresystem, giver Sedric helt ny mening til begrebet autonom kørsel. Et tryk på en tast er tilstrækkeligt, og den selvkørende bil kommer og kører sine passagerer bekvemt og sikkert til deres ønskede destination.

Strategien
Design, udvikling, produktion og markedsføring af biler vil også fortsat spille en helt central rolle i den fremtidige strategi for Volkswagen-koncernen. Intelligente mobilitetsløsninger vil fremadrettet blive etableret med det samme fokus, som enhver anden del af koncernen og dens forskellige brands. Bl.a. er etableringen af mobilitetsudbyderen MOIA en vigtig milepæl for koncernens strategi.

Volkswagen Gruppens største historiske forandringsproces blev lanceret med ”Together – 2015”-planen. Netop denne samlede strategi for hele koncernen skal danne grundlag for, at Volkswagen Gruppen bliver en af de førende globale leverandører af bæredygtig mobilitet. Omdannelsen af kerneforretningen og de nye mobile løsninger er grundlaget for morgendagens vækst.

I fremtiden vil selvkørende biler berige hverdagen for mange mennesker. Et mobilitetskoncept baseret på bedre udnyttelse af forskellige køretøjer vil fylde mindre på vejene, vil forbruge mindre energi, og vil være mere sikker og bæredygtig på samme tid. Og konceptet vil på sigt tilbyde skræddersyet mobilitet til alle: voksne og børn, pensionister og personer med fysiske handicap, folk, der ikke har deres egen bil eller et kørekort, og besøgende i en ny by, der spontant beslutter, at de ønsker at komme fra A til B.

Den første konceptbil fra hele Volkswagen-koncernen
Sedric er den første konceptbil fra Volkswagen Gruppen. Og det er det første køretøj i gruppen, der er udviklet til niveau 5 i autonom kørsel - med andre ord er det ikke nødvendigt med en chauffør i Sedric. Sedric er udtænkt, designet, udviklet og bygget i et samarbejde mellem Future Center Europe, Volkswagen Group i Potsdam og Volkswagen Group Research i Wolfsburg.

Sedric er en pioner og vil blive ”stamfader" til talrige koncepter omkring fremtidens mobilitet. Volkswagen lover, at man indenfor overskuelig fremtid vil præsentere Sedrics ”børn" og "børnebørn" under koncernens forskellige brands. De vil blive udviklet under mærkespecifikke designs og vil have skræddersyede og kundespecifikke egenskaber og udstyr.

En ven og følgesvend for familien
Ideen om en simpel form for individuel mobilitet, som er tilgængelig for alle kræver et universelt anvendeligt køretøj og et intuitivt og letforståeligt betjeningskoncept. Et enkelt tryk på en tast er forbindelsen mellem brugeren og Sedric. Det er nøglen til en helt ny mobilitetsoplevelse. Det betyder, at et enkelt tryk på en tast fremtidigt vil skabe mobilitet for alle, når som helst, og hvor som helst.

Det innovative kontrolelement fungerer som et universelt mobilitets- ID. På forretningsrejser, eller på ferie- såvel som derhjemme – alt man behøver er at trykke på en tast og Sedric kommer kørende. Som et dele-mobilitetskoncept er Sedric en del af flåden af Volkswagen-koncernens mobilitetstjenesteudbyder. Men Sedric kan lige så godt konfigureres individuelt og Volkswagen er overbevist om, at mange fortsat ønsker at eje deres egen bil. Sedric vil kunne køre børnene til skole, køre forældrene til kontoret – uden at man skal bekymre sig om en parkeringsplads. Sedric vil kunne hente pakker og bestilte indkøb, hente besøgende på stationen eller ungerne fra fritidsinteresser – via få indtastninger på en smartphone eller via stemmestyring – alt sammen helt automatisk, pålideligt og sikkert.

Brugeroplevelsen
Ved udviklingen af Sedric var målene klart definerede: meget enkel betjening og helt intuitiv håndtering. Bare tryk på knappen - og Sedric kommer, netop på det tidspunkt man ønsker. Sedric genkender sin bruger og de todelte døre åbnes. Døråbningen er bred og høj, hvilket gør det nemt for passagerer at komme ind selv med bagage. Der er masser af plads til tasker og kufferter i det generøst proportionerede indre.

Når en passager stiger ind i Sedric, kan man tale med bilen. Man kan kommunikere med Sedric om destinationen, hvordan man kommer dertil, køretid, den aktuelle trafiksituation, måske endda en kort pause på vejen. Mens man er på farten, kan man præcist vælge, hvad du vil bruge tiden til. Forruden er én stor OLED-skærm med augmented reality som infotainmentsystem - men man kan også bare lukke øjnene, læne sig tilbage og slappe af.

Designet
Designudtrykket på Sedric er venligt og imødekommende og appellerer til brugerens tillid. Sedric formidler samtidig en robust karakter, sikkerhed og pålidelighed inden for sine muskuløse flanker og stabile tagsøjler. Den todelte skydedør strækker sig op i taget. Den store åbning gør det muligt for passagererne at komme ubesværet ind og ud af Sedric.

Sedric er skabt til at bevæge sig rundt i byer, i forstæder og på landet. Sedric er designet uden de klassiske proportioner en konventionel bil har og mangler elementer som motorhjelm eller skuldre og Sedric er 100% elektrisk. Dens batteri er placeret mellem akslerne, og den kompakte elektriske motor er placeret på niveau med hjulene.

Ny oplevelse af kabinen
Den afgørende forskel på Sedric og alle andre biler er meget tydeligt i interiøret. Sedric har ikke en fører. Rattet, pedaler og cockpit er derfor helt overflødige. Dette tillader en helt ny følelse af i bilen – hvor oplevelsen af rummet bliver helt nyt – og kan indrettes og bruges på helt nye måder. Sedric er en behagelig lounge på hjul, udstyret med nøje udvalgte materialer.

Ny intelligens og ny effektivitet
Volkswagen har lavet et såkaldt 2 + 2 person-design af Sedrics interiør, bl.a. for at udnytte gulvarealet optimalt. De to bageste sæder fungerer som en meget komfortabel sofa. Frisk luft og et godt indeklima er sikret i et særlig genialt designelement, der viser, at Sedric virkelig har grøn teknologi med om bord: luftrensende planter er placeret ved bagruden og skal øge virkningen af Sedrics bambus/trækul luftfiltre. De store vinduesflader skaber kontakt med omverdenen, og selv den store OLED-skærm er gennemsigtig og giver passagererne mulighed for hele tiden at se ud af forruden.