47.115 biler

Læs mere om Seat Ibiza her

Seat Ibiza
Anmeldelse

Seat Ibiza 1,0 TSI Style

Pladsmæssigt er Ibiza rigtig godt med, dens størrelse taget i betragtning. Ønsker du mere plads, så fås modellen også som stationcar kaldet ST.

Læs nu
Seat Ibiza
Nyhed

Seat Ibiza Cupster

Det yderst dynamiske grundlag leveres af Ibiza CUPRA med sin 180 hk stærke TSI-motor og DSG-dobbeltkoblingsgearkasse.

Læs nu

Seat Ibiza har som alle andre modeller i Seats modelpark fået sit navn fra et geografiski sted i Spanien. Ferieøen Ibiza er kendt for fest og farver, men helt så meget sjov er der nu ikke over Seats minibil, Seat Ibiza, men mindre kan også gøre det. Seat Ibiza, som var den mindste model indtil Seat Mii blev præsenteret i 2012, har været på markedet siden 1984. I løbet af de mere end 30 år har den i langt de fleste år været baseret på VW Polo, hvilket har været med til at sikre den et rigtig godt renommé, som en pålidelige og velkørende minibil med sjove køreegenskaber. Oven i det så har den altid været økonomisk, og er blevet prissat fornuftigt.

På verdensplan er Seat Ibiza den mest solgte Seat model nogensinde, og den har også altid solgt fornuftigt i Danmark, hvor der på års plan typisk bliver solgt 1000-1500 eksemplar. Det er ikke helt på niveau med den beslægtede VW Polo, som måske også stadig holder en smule mere kvalitet, hvilket er logisk nok, da Seat jo er Volkwagens ’billige’ mærke. Det betyder dog ikke, at der er noget galt med Seat Ibiza, som holder fin kvalitet, hvilket man også kan se på brugtbilsmarkedet.

Der er et forholdsvis stort udvalg, og selv i de ældre versioner af Seat Ibiza er kvaliteten af interiør og eksteriør højt, og det kan også godt ses på prisniveauet, som hører til i den højere ende af prisskalaen af brugte biler i miniklassen. Omvendt kan du også sælge den til en fornuftig pris, da værditabet på en brugt Seat Ibiza ikke er stort.

Konkurrenter

Renault Clio, Audi A1, VW Polo og Ford Fiesta er blandt de oplagte konkurrenter

Udstyr

Seat Ibiza er en minibil, som ikke hører til i den dyre ende af skalaen, og det kan også godt ses i graden af udstyr i den mindste pakke, som hedder Essence. Her må man nemlig undvære flere basale ting, som man helt sikkert vil sætte pris på, hvis man skal bruge bare en smule tid i sin bil. Udstyr som aircondition, kørecomputer og højdejusterebart førersæde, er nemlig ikke en del af basispakken. Så hvis du skal investere i en brugt Seat Ibiza, så kig efter enten Reference eller Style udgaverne.Indlæser..