53.322 biler

Læs mere om Seat Toledo her

Seat Toledo er Seats bud på en familiebil i den lille mellemklasse, hvor man hos Seat forhandlerne i øjeblikket har fjerde generation stående. Den blev genintroduceret i 2012, efter at produktionen ellers var stoppet tilbage i 2009, da salgstallene ikke længere var imponerende. Efter 18 år med Seat Toledo valgte man altså at give den en pause.

Der er tale om en femdørs sedan, som første gang kom på markedet tilbage i 1991. I 1998 var det tid til at præsentere anden generation, der mindede rigtig meget om forgængeren. Derfor var det også en stor overraskelse, da Seat løftede sløret for tredje generation af Seat Toledo, som kom på markedet i 2004. Designet var vidt forskelligt fra både første og anden genration, som havde et mere klassisk sedan udtryk, mens Seat Toledo i tredje generation mere minder om en kompakt MPV’er. Et look Seat er gået væk fra igen i forbindelse med introduktionen af den nuværende version, som igen har et mere klassisk sedan udtryk.

Den nuværende version har dog på ingen måde fået vendt de faldende salgstal for Seat Toledo, selvom den i 2014 var den fjerdemest sælgende Seat model, men den er i skarp konkurrence i C-segmentet, og Toledo lider under, at den på ingen måde er sporty og fyldt med sjove køreegenskaber, som ellers kendetegner mærket. Til gengæld er den pålidelige, og pladsen er fin. Seat Toeldo er desuden kendt for at være et godt køb på brugtbilsmarkedet, netop fordi den er pålideligheden selv. Så hvis man kan leve med et kedeligt design og kedelige køreegenskaber, så kan Seat Toeldo være et rigtig godt køb på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

Der er en bred vifte af konkurrenter, men Skoda rapid er helt oplagt, da de to biler er næsten identiske. Eller kan blandt mange nævnes Opel Astra og Ford Focus

Udstyr

Der er selvfølgelig forskel fra generation til generation, men i den nuværende udgave findes der tre udstyrsversioner begyndende med Essence, Reference og Style. I Essence får man blandt andet seks airbags, ESC og centralås. Hvis man vil have lidt ekstra udstyr, så skal man op i Reference, der blandt andet byder på aircondition og kørecomputer, mens man i topversionen Style blandt andet kan nyde klimaanlæg, fartpilot og træthedsregistrering.Indlæser..