53.575 biler

Læs mere om Seat Leon her

Seat Leon
Anmeldelse

Seat Leon Sportstourer - viceværten der er kunstmaler

Seat Leon Sportstourer er en vicevært i kedeldragt, der i sin fritid danser flamingo i pastelfarvet silkeskjorte. Praktisk og lækker, og endda til en spiselig pris. Vi klaprer i kastagnetterne over den friske spanske folkevogn. Men vi må også have fat i spanskrøret.

Læs nu

Seat Leon blev valgt til årets bil tilbage i 2006, og det var intet mindre end meget fortjent. Bilen som deler mange af sine komponenter og sin platform med VW Golf har nemlig en masse kvaliteter at byde på, og til en pris som ikke smadrer privatøkonomien. Motorerne er også hentet i de tidssvarende versioner af VW Golf, og dimensionerne på de to biler er også næsten ens.

Seat Leon er dog billigere, men det kan bestemt ikke mærkes, når det kommer til attitude og fremragende køreegenskaber, for her er Seat Leon helt med fremme – og så har den endda også et fornuftigt brændstofforbrug. Det var blandt andet derfor, at Seat Leon blev hædret tilbage i 2006, men det er egentlig superlativer, som kan hæftes på alle tre generationer af Seat Leon, som er blevet produceret siden 1999.

Det samme kan beskrivelse af kvaliteten i kabinen, som også er ganske fornuftig prisniveauet taget i betragtning – ja igen kan man vel faktisk sagtens drage en parallel til VW Golf. Seat Leon er med andre tæt på en VW Golf, bare væsentlig billigere, både som ny og på brugtbilsmarkedet. Udbuddet er også ganske fornuftigt på brugtbilsmarkedet, og det samme er udvalget af forskellige motorer. Særligt på modellerne fra 2005 til 2008, hvor du kan vælge mellem benzinmotorer med 102 og op til 240 hk og dieselmotorer på mellem 105 og 170 hk. I 2008 afløste en 1,8-liters TSI-motor den tidligere 2,0, og der blev samtidig præsenteret en spareudgave af 1,9 TDI kaldet Ecomotive, som sammen med en 1,6 liters benzinmotor er de mest økonomiske.

Konkurrenter

VW Golf er oplagt, og blandt de andre konkurrenter er biler som Honda Civic, opel Astra og Ford Focus.

Udstyr

Seat Leon er ganske rig på udstyr, og standard er blandt andet seks airbags, multijusterebart rat og ESC-system, som er en del af basispakken Essence. Du skal dog op i næste udstyrsvariant Reference for at få ting som sædevarme og aircondition, og du ka med fordel kigge efter versioner med enten Reference eller Style udstyrspakkeIndlæser..