47.791 biler

Læs mere om Seat Leon her

Seat Leon
Anmeldelse

Seat Leon Sportstourer - viceværten der er kunstmaler

Seat Leon Sportstourer er en vicevært i kedeldragt, der i sin fritid danser flamingo i pastelfarvet silkeskjorte. Praktisk og lækker, og endda til en spiselig pris. Vi klaprer i kastagnetterne over den friske spanske folkevogn. Men vi må også have fat i spanskrøret.

Læs nu

Køb Seat Leon brugt

Seat Leon blev valgt til årets bil tilbage i 2006, og det var intet mindre end meget fortjent. Bilen som deler mange af sine komponenter og sin platform med VW Golf har nemlig en masse kvaliteter at byde på, og til en pris som ikke ødelægger privatøkonomien. Motorerne er også hentet i de tilsvarende versioner af VW Golf, og dimensionerne på de to biler er også næsten ens.

Seat Leon er dog billigere, men det kan bestemt ikke mærkes, når det kommer til attitude og fremragende køreegenskaber, for her er Seat Leon helt med fremme – og så har den endda også et fornuftigt brændstofforbrug. Det var blandt andet derfor, at Seat Leon blev hædret tilbage i 2006, men det er egentlig superlativer, som kan hæftes på alle tre generationer af Seat Leon, som er blevet produceret siden 1999.

Design

Seat Leon har en slank og sporty profil med en aggressiv front og skarpe linjer langs karrosseriet. Den seneste version af Leon har et mere aerodynamisk design.

Køreegenskaber

Seat Leon er kendt for sine gode og dynamiske køreegenskaber. Bilen har en afbalanceret affjedring, præcis styring og en sporty karakter, der gør det sjovt at køre på snoede veje.

Teknologi

Seat Leon har en række højteknologiske funktioner afhængigt af model, herunder et avanceret infotainment system, adaptiv fartpilot, bakkamera og parkeringsassistent. Den seneste version af Leon har også et digitalt instrumentpanel og en større touchscreen.

Sikkerhed

Seat Leon har en høj sikkerhedsvurdering fra Euro NCAP og har en række avancerede sikkerhedsfunktioner som automatisk nødbremse, bakkamera, adaptiv fartpilot og vejbaneassistent.

Motorer

Udvalget af forskellige motorer på brugtbilsmarkedet er ganske fornuftigt. Særligt på modellerne fra 2005 til 2008, hvor du kan vælge mellem benzinmotorer med 102 og op til 240 hk og dieselmotorer på mellem 105 og 170 hk. I 2008 afløste en 1,8-liters TSI-motor den tidligere 2,0, og der blev samtidig præsenteret en spare udgave af 1,9 TDI kaldet Ecomotive, som sammen med en 1,6 liters benzinmotor er en af de mest økonomiske.

Hvilke modeller findes der for Seat Leon?

Af de forskellige modeller for Seat Leon kan der nævnes de populære FR, Sportstourer, eHybrid, Xcellence og Style. Alle modellerne er rige på udstyr og giver en god køreoplevelse. Hvis man mest er til hybridbiler, er eHybrid det ideelle valg, men udover det har hver model sine egne unikke fordele. Uanset om du er til mere bagageplads eller hurtigere acceleration, kan du finde den rigtige Seat Leon til dig her på Biltorvet.

Konkurrenter 

De mest populære konkurrenter til Seat Leon er bl.a. Volkswagen Golf og Ford Focus. 

VW Golf er en populær bil, der er kendt for sin alsidighed og høje byggekvalitet. Bilen deler flere steder komponenter og teknologi med Seat Leon, da begge mærker er en del af Volkswagen Group.

Ford Focus er en anden populær bil, der er kendt for sine sporty køreegenskaber og gode teknologiske funktioner. 

Af andre modeller, der minder om Seat Leon, kan der bl.a. nævnes Opel Astra og Honda Civic, som også begge er populære valg.

Hos Biltorvet kan du købe Seat Leon brugt

Hos Biltorvet har vi et stort udvalg af brugte Seat Leon. På vores side kan du både finde brugte Seat Leon gennem annoncer fra private samt forhandlere. Prisen på de forskellige brugte biler afhænger af flere faktorer som produktionsår, antal kilometer kørt m.m.

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvilke motorer fås der til Seat Leon?

Seat Leon fås med benzin- og dieselmotorer, samt en plug-in hybrid. Der er også den mere sporty CUPRA Leon med ekstra kræfter. Af denne model er især varianten CUPRA Leon Sportstourer meget populær.

 

Har Seat Leon et avanceret sikkerhedssystem?

Ja, Seat Leon har avancerede sikkerhedsfunktioner som adaptiv fartpilot, bakkamera, blindvinkelsassistent og automatisk nødbremse.

 

Hvordan er køreoplevelsen i Seat Leon?

Køreoplevelsen i Seat Leon er sporty og sjov med en god balance mellem komfort og køredynamik. Styringen og affjedringen er præcis og responsiv.

 

Hvordan er pladsen i Seat Leon?

Seat Leon er rummelig og har masser af plads til både passagerer og bagage. Bagagerummet kan rumme det meste og bagsæderne kan foldes ned for endnu mere plads. Hvis du vælger at købe Seat Leon Sportstourer, kan du få helt op til 620 liter bagageplads.

 

Er Seat Leon miljøvenlig?

Seat Leon er tilgængelig som en miljøvenlig plug-in hybrid-model med en rækkevidde på op til 63 km på ren el. Der er også en række benzin- og dieselmotorer med høj brændstofeffektivitet.

Indlæser..