Seat

Seat
Seat modeller
Vis populære Vis alle
Arona
Ateca
Ibiza
Leon
Mii
Tarraco
Toledo
Vis alle
A
Alhambra
Altea
Altea Freetrack
Altea XL
Arona
Arosa
Ateca
C
Cordoba
E
Exeo
I
Ibiza
L
Leon
M
Malaga
Marbella
Mii
R
Ronda
T
Tarraco
Toledo

Seat er en spansk bilproducent, som i dag ejes af tyske Volkswagen. Netop kombinationen af det spanske temperament og den tyske driftssikkerhed er hovedelementet i Seats markedsføring, da Seat står for det ungdommelige og det vovede i Volkswagen koncernen, og det har Seat haft fin succes med på det danske bilmarked. I 2014 blev der således solgt næste tre gange så mange Seat på det danske marked, som der gjorde i 2010.

Det skyldes flere succesfulde modeller, hvoraf den seneste er den lille Seat Mii, som er identisk med VW Up og Skoda Citigo. Seat Mii er især blevet populær på grund af sine gode egenskaber som bybil, og så den lave pris som begynder helt nede ved 80.000 kroner. Seat har dog meget andet at byde på end blot én succes i mikrosegmentet, og biler som Seat Leon og Seat Ibiza har også kørt flittigt ud fra de danske bilforhandlere.

Netop Seat Leon har igennem de seneste år været en ganske eftertragtet vare på brugtbilsmarkedet, da den leverer en imponerende pakke, som tiltaler mange. Det gælder både den nyeste version af Seat Leon, som kom i 2013, men i lige så høj grad den tidligere version. De sportslige køreegenskaber er uden tvivl bilens helt store force, hvis det drejer sig om bilen som køreredskab, men de lave priser, billige reservedele og gode præstationer i forhold til brændstofforbruget er med til at gøre Seat Leon til en eftertragtet vare på brugtbilsmarkedet.

De samme egenskaber kan egentlig hæftes på den større MPV’er Seat Altea, der ligeledes er eftertragtet på brugtbilsmarkedet. Så Seat har noget at byde på i de fleste segmenter, og er bestemt et mærke i fremdrift på det danske bilmarked.


Seat er en del af Volkswagen koncernen (VAG) sammen med Volkswagen, Skoda, Audi, Lamborghini, Porsche, Bentley, Skoda og Bugatti, samt Ducati motorcykler. Seat producerede oprindeligt Fiat-modeller af dele fremstillet i Spanien. Seat har siden 1977 været en stor del af den internationale motorsport.


Seat blev grundlagt i 1950 lige uden for Barcelona, som et statsejet selskab, og i begyndelsen var det et samarbejde med Fiat, så bilerne blev produceret af Fiat dele. Dette samarbejde blev indgået, da etableringen af Seat var et forsøg på at få gang i den spanske bilproduktion, og her havde man brug for et samarbejde med en virksomhed, som havde ekspertise. Dette samarbejde stod på helt frem til 1982, hvor der opstod uenigheder mellem Fiat og den spanske regering, hvilket førte til, at samarbejdet sluttede. Herefter kom Volkswagen på banen, og i 1983 blev der indgået en ny samarbejdsaftale, og i 1990 blev Seat indlemmet i Volkswagen gruppen, som på daværende tidspunkt ejede 99,99% af aktierne i Seat.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev