Fiat

Fiat
Fiat modeller
Vis populære Vis alle
Doblò
Ducato
Fiorino
Fullback
Punto
Scudo
Talento
Vis alle
1
127
5
500L
500L Living
500X
B
Bravo
C
Croma
D
Doblò
Ducato
F
Fiorino
Freemont
Fullback
G
Grande Punto
M
Marea
Multipla
P
Palio
Punto
Q
Qubo
S
Scudo
T
Talento
Tempra
Tipo
U
Ulysse

Fiat er lidt atypisk i forhold til mange andre italienske bilmærker. Fiat er nemlig hovedsageligt kendt for at producere små og økonomiske biler, og i dag producerer Fiat slet ikke biler i de større klasser. Der har historisk set været forsøg på at lave større luksuriøse biler, som eksempelvis Fiat Chroma, men det har aldrig været den store succes. Succes har Fiat derimod haft med Fiat 500, der siden 1936 har været en fast bestanddel af Fiats modelmærker. Især modellerne fra 2007 og frem har været en kæmpe succes for Fiat på det danske marked. Den blev, eller er, især populær på grund af sit friske og fine design, og så det faktum at den er billig i vedligeholdelse. Fiat har dog også andre små stjerneskud i klasserne for de mindre biler, da både Fiat Panda og Fiat Punto er populære blandt de danske bilkøbere. Derfor findes der også et stort udvalg af alle tre modeller på brugtbilsmarkedet.

Knap så populære blev Fiat Multipla, som egentlig kørte ganske glimrende og tilbød gode pladsforhold, men som havde designet imod sig. Den produceres ikke længere, men man kan stadig sagtens finde den til salg på brugtbilsmarkedet. I stedet for Fiat Multipla producerer Fiat nu Fiat 500L, som er italienernes bud på en rummelig familiebil. Den fås i tre forskellige udgaver. 500L er den almindelige familieudgave, under navnet 500L Living fås den også en smule større med plads til syv personer, og så i en offroad version kaldet Fiat 500 L Trekking.

Generelt giver Fiat god værdi for pengene på brugtbilsmarkedet, hvor mærket er en efterspurgt vare.


Fiat kunne i 2014 fejre 115 års fødselsdag, da bilmærket opstod helt tilbage i 1899 i Torino. Det var blandt andet Giovanni Agnelli, som var med til at starte det hele op under navnet Fabbrica Italiana Automobili. Det gik hurtigt for Fiat, som siden 1910 har været Italiens største bilproducent, og Agnelli familien har altid spillet en central rolle i Fiat. Igennem sin lange levetid har Fiat også produceret blandt andet militærkøretøjer, lokomotivmotorer og flyvemaskiner.

Fiat Industries ejer i dag også følgende bilmærker: Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia og Abarth. Siden 1. januar 2014 har Fiat desuden ejet 100 procent af Chrysler Group, og det giver også ejerskab over følgende amerikanske bilmærker: Chrysler, Dodge, Jeep, Ram Trucks og Mopar.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev