Hvad skal du sælge din bil for – det kan være et svært spørgsmål at svare på, men Biltorvet hjælper dig med at finde frem til den bedste pris for din brugte bil.

Hvad er min bil værd – og hvad skal jeg sælge min bil for. Det skal vi forsøge at hjælpe dig med at besvare i denne guide. For det er et spørgsmål, som rutinerede bilsælgere bruger mange år på at mestre, og hvis du ikke føler dig rigtig rustet til opgaven, er det forståeligt.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af brugt bil?

Så er den nemmeste løsning at bruge Biltorvets byttebilsberegner. Den finder du på alle forhandlerannoncer på Biltorvet. Når du har fundet drømmebilen på biltorvet.dk kan du klikke på Vurdér min bil eller benytte den pop-up, du møder, når du åbner bilannoncen. Her skal du blot udfylde ganske få data om din bil, som nummerpladen og hvor langt den har kørt. Herfra får du automatisk beregnet et prisinterval for, hvad en forhandler typisk vil give for din bil.

Og mens du måske funderer over spørgsmålet, regner de smarte algoritmer det ud for dig på baggrund af markedspriser for den aktuelle bilmodel. Og takket være de få data, du har indtastet, korrigeres der for bilens kilometertal og stand. For dig er det ret enkelt, da man via et nummerpladeopslag kan få stort set alle oplysningerne. Resten hentes via Biltorvets databaser. Så er den ged sådan set barberet, og der ringer tilmed en forhandler til dig, som kunne være interesseret i at bytte din gamle bil for en ny.

Sådan får du mest muligt for din bil
Du skal ikke forvente, at du nødvendigvis kan få helt den samme pris, som forhandleren sælger til. Dels fordi han nok har brugt penge på at klargøre bilen, men vigtigst får du jo seks måneders garanti med, hvis du køber en brugt bil af en forhandler, og forhandleren skal selvfølgelig have dækket sine udgifter. Derfor er samme bil typisk også lidt dyrere hos en forhandler, end hvis den bliver solgt privat. Det skal du huske, når vi lige om lidt skal fastsætte prisen på din bil.

Den danske favorit - brugttest af VW Passat

For du sidder måske stadig og er utålmodig efter at finde de vise sten – hvad er min bil værd? Og det er svært at sige så overordnet. For grundlæggende er det en mavefornemmelse. Hvis du ikke ønsker at bruge Biltorvets byttebilsberegner, men selv vil finde ud af hvad din bil er værd, kan du gøre dette ved tjekke at priserne på tilsvarende biler på Biltorvet og ud fra det lave et kvalificeret bud. Husk at årgange, kilometertal, udstyrsniveau og motorstørrelse trækker op eller ned. En nysynet eller undervognsbehandlet bil trækker også op, eller kan i hvert fald være med til at fremhæve din bil og sælge den hurtigere. Synes du, at denne del lyder uoverskuelig, så er det bare at hoppe tilbage til byttebilsberegneren og få den til at gøre arbejdet for dig.

Sælg din bil gratis
Når du er klar til at sælge din brugte bil, kan du enten lade den indgå i handlen med den nye bil eller sælge den selv på biltorvet.dk. Det er nemlig, til forskel fra alle bilportaler, gratis at annoncere på biltorvet, hvis du er privatperson. Og det er faktisk ret nemt – læs mere her.

Forårsrengøring – sådan bliver du mester i bilvask

Men før du sætter bilen til salg, er det en god ide at forkæle den lidt, så den ser rigtig attraktiv ud. Så vask og støvsug bilen, så den tager sig allerbedst ud. Det handler selvfølgelig om at få bilen til at ligne én million, selvom du kun forlanger en halv. Så læg lidt ekstra knofedt i, og så er det tid til at være foto-mester, men frygt ej, du behøver ikke det store kamera-kørekort. En moderne smartphone tager flotte billeder. Det er baggrunden du skal tænke over, men bare rolig – vi har en guide til at lave de bedste billeder, som du finder her.

Uanset om du vælger at lade en forhandler klare det hele, forsøger med at sælge bilen selv, eller du gør begge dele, så ønsker vi dig held og lykke med salget.