Har du også ekstra timer tilovers i denne tid og en bil, der ligner Roskildefestivalen i dårligt vejr, så udnyt tiden på bilvask og en grundig forårsklargøring af bilen. Vi guider dig her.  

Solen skinner og foråret er på vej, men foråret 2020 vil for altid være helt specielt, og ikke nødvendigvis på den gode måde. Men det kan være, du har nogle ekstra timer derhjemme, og så er det oplagt at bruge tiden på at give lidt kærlighed og omsorg tilbage med en klargøring af din bil.

Sådan finder du den perfekte familiebil

Start med en indvendig klargøring af bilen. Det er bedre end at starte med at vaske bilen, for så kommer du til at vade i vandet bagefter. Begynd med at rydde op og saml skrald og andre unødvendigheder, som garanteret er endt i bilen i løbet af vinteren. Tag måtterne ud og bank dem. På den måde kan du nemmere komme til at gøre rent, og det er specielt en fordel, hvis du rengører bilen på en tankstation, hvor du har begrænset tid ved støvsugeren. Det er nemlig den, du skal have gang i nu.

Den danske favorit - brugttest af VW Passat

Start med sæderne, og sørg for at komme godt ned i revnerne mellem sæde og ryglæn, hvor der kan gemme sig adskillige croissanter og næsehår. Støvsug så gulvet, for typisk er der masser af grus og jord rundt om der, hvor måtterne normalt ligger. Støvsug så omkring gearstang og kopholdere, eventuelt også bag rattet på instrumentbordet, men hver opmærksom på, at støvsugerens mundstykke ikke ridser bilens interiører. Sidst, men ikke mindst er der bagagerummet, som kan ligne en Roskildefestival i dårligt vejr, specielt hvis du har hund. Her er der ikke nogen hurtige tricks, det er bare at lade støvsugeren arbejde sig igennem hver eneste kvadratcentimeter, men fordelen er her, at man virkelig kan se forskel på før og efter. Hvis du ikke har fået banket møget af måtterne, kan du støvsuge dem nu. Det kan ofte være en fordel at sætte et knæ eller fod på måtten, så den ikke smutter fra dig, når du lægger kræfter i for at få det sidste skidt væk.

Test af sommerdæk – er større dæk bedre

Nu skal du ind i husholdningsskabet og finde en gang glasrens og et rent hviskestykke. Sprøjt forruden oppefra og ned, og brug hellere lidt for lidt glasrens, for det løber alligevel ned ad ruden. Tør efter med kluden. Vend kluden og gentag processen, for du fik garanteret ikke det hele med første gang.

Bilvask – husk disse tricks
Nu er det på tide at tage dig af din bils ydre. Det tjener to formål – folk vil ikke længere tro, at du er en laps, og så forlænger du faktisk din bils levetid. Det forklarer Paul Christensen, der er kvalitetschef hos Applus Bilsyn. Så lad os starte her, for selvom der ikke har været saltet ret meget denne vinter, er det vigtigt at få skyllet bilens undervogn af. Måske har du ikke en indkørsel selv, og så er det nemmest at køre bilen i en vaskehal. Men du må endelig ikke bruge de spande og børster, der står rundt omkring på tankstationer, til at vaske lakken på din bil. Børsterne kan være fulde af snavs og småsten, så du kan ridse lakken forfærdeligt. Børsterne bør kun bruges til fælge, hvor modstandsdygtigt snavs, som bremsestøv samles. Her kan det være en god ide i stedet at købe fælgrens, og lade det side lidt til bilen køres i vaskehal.

Hvor langt på literen kører bilen? Forstå din bils fabrikstal

Er du så heldig, at du har din egen indkørsel, og ligefrem kan klare en bilvask med højtryksrenser, så skal du starte på knæ. Du skal nemlig helt ind under bilen og sprøjte godt op under bilen, så du får spulet bilen ren for snavs og salt. Tjek også specielt indersiden af skærmkasserne. Mange biler har et støjdæmpende stof, som kan holde på salt og møg. Nogle biler har tilmed en lille kant, hvor der kan samle sig sten, snavs og salt – giv det hele en god tur med rent vand.

Sæbe skal der til
Nu kan du tage ydersiden af bilen, men hver opmærksom på, at du ikke skader lakken, hvis din højtryksrenser er meget kraftig. Sørg også for at gå systematisk frem. Når bilen er våd, kan den se ren ud, men når den tørrer op, kan der sagtens sidde snavs tilbage. Derfor er det vigtigt, at du arbejder dig rundt om bilen uden at springe noget over. Vær specielt opmærksom på området omkring nummerpladen på bagsmækken, hvor der typisk samler sig skidt.

Forstå privatleasing – her er alt, du skal vide

Herfra kan du tage en blød børste, en spand og sæbe, men to ting skal du huske. Børsten skal være ren, så du ikke risikere at ridse lakken, og selvom du kan bruge opvaskesæbe, så har rigtig autoshampoo typisk nogle egenskaber, der gør det nemmere at få bilen ren og er mere afvisende for fremtidigt snavs. Med børsten er det igen vigtigt at være systematisk, så du ikke springer områder over. Når du er færdig, så spul bilen over med højtryksrenseren, og nyd så frugten af dit arbejde.

Den franske familiefest - brugttest af Renault Grand Scénic

Har du meget kalk i vandet, kan det være en god ide at tørre bilen over med et vaskeskind eller et par rene hviskestykker, så der ikke danner sig, striber på lakken.