44.834 biler

Find din næste Volvo gennem Biltorvet 

Volvo er uden tvivl et af de mest kendte bilmærker i hele verden. De er et svensk firma, og man kan fristes til at spørge, hvem ejer Volvo? I dag ejes Volvo af den kinesiske bilkoncern Geely. De har ejet Volvo siden marts 2010 og forinden da var det ejet af den amerikanske bilkoncern Ford. Til trods for at Volvo i dag er kinesisk ejet, så ligger deres hovedkontor i dag stadig i Göteborg, derudover har de også et hovedkontor i den belgiske by Gent. 

Hvis vi tager et kig tilbage på grundlæggelse af Volvo, så er det et svensk stykke historie, som startede i 1927, og deres første serieproducerede bil kom ud og køre på vejene d. 4. april 1927. Men hvad betyder Volvo egentlig? Ja det betyder faktisk “jeg ruller” på latin. 

Foruden bilproduktion så finder du også lastbiler, busser, entreprenørmaskiner og bådmotorer produceret af Volvo – tidligere har de faktisk også produceret flymotorer. 

Efter Anden Verdenskrig tog succesen for Volvo for alvor fart og deres største succes var Volvo Amazon, denne blev produceret fra 1956 til 1970. I 1999 opkøbte ford Volvos personbilsdel, som de som nævnt havde helt frem til 2010. Nu tænker du måske hvor produceres Volvo så? I dag produceres Volvo både i Sverige og Kina. 

Hvad er Volvo kendt for?

Volvo er berømte for deres sikkerhed, design og rummelighed. Og det er stadig, den dag i dag, kerneværdierne i deres bilproduktion. Disse kerneværdier lever de op til både på deres mindste biler som Volvo V40 og på store og luksuriøse modeller som Volvo XC90. 

I Danmark har Volvo også rigtig fin succes – og de er typisk repræsenteret rundt omkring i villakvarterer, da børnefamilier nyder godt deres rummelighed og kabinens høje kvalitet. 

Deres priser på brugte Volvo er i kraft af dette også i den høje ende, det positive ved dette er, at det er en bil, der holder brugtvognsværdien rigtig fint. Selvom deres ældre modeller ikke er blandt de mest økonomiske modeller, så holder de faktisk også prisen rigtig fint. 

En Volvo er en pålidelig bil, som du kan have i rigtig mange år. Det er faktisk også en Volvo, som har verdensrekorden i forhold til at køre flest kilometer. Her er der tale om intet mindre end 4,8 millioner kilometer, som er kørt af en amerikaner i en Volvo P1800 fra 1966. 

Find en brugt Volvo hos Biltorvet

Hos Biltorvet finder du et bredt udvalg af Volvos mange modeller. Det er både muligt at finde ældre modeller samt nogle af de nyeste modeller – og modeller til leasing. Da udvalget er meget bredt er det også muligt at finde biler fra Volvo i forskellige prisklasser og stand. Du har endda også mulighed for ind imellem at få fingrene i nogle af deres ældste modeller, som i dag er veteranbiler. 

 

I fremtiden ønsker Volvo, som mange andre bilproducenter, at udfase produktionen af benzin- og dieselbiler. Ambitionen er, at dette er en realitet inden udgangen af 2030, men allerede i 2025 ønsker Volvo, at 50 procent af deres globale salg skal komme fra fuldelektriske biler, mens de resterende 50 procent skal komme fra hybrid modeller. 


Hvem ejer Volvo?

I dag ejes Volvo af den kinesiske bilkoncern Geely. De har ejet Volvo siden marts 2010 og forinden da var det ejet af den amerikanske bilkoncern Ford. 

Hvad betyder Volvo?

Navnet Volvo betyder på latin “jeg ruller”. 

Hvor produceres Volvo?

I dag produceres Volvo både i Sverige og Kina.

 

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWorkSeries", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "5", "ratingCount": "39", "ratingValue": "4,3" }, "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Find din næste Volvo gennem Biltorvet ", "description": "Find din næste Volvo gennem Biltorvet ”} {"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Hvem ejer Volvo?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"I dag ejes Volvo af den kinesiske bilkoncern Geely. De har ejet Volvo siden marts 2010 og forinden da var det ejet af den amerikanske bilkoncern Ford. "}},{"@type":"Question","name":"Hvad betyder Volvo?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Navnet Volvo betyder på latin “jeg ruller”. "}},{"@type":"Question","name":"Hvor produceres Volvo?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"I dag produceres Volvo både i Sverige og Kina."}}]}
Indlæser..