Solen er på vej, og det kalder på lange aftener med køreglæden i højsædet. Vi har samlet syv meget forskellige biler, som hver især byder på deres egen køreglæde, uden at det skal koste dig en formue.


Mini Cooper S 2008

Vi starter med en køreglad klassiker – Mini Cooper S er noget af det bedste, hvis du vi have det sjovt i en lille forhjulstrækker. Klicheen om, at Mini kører som en gokart, er blevet skrevet mere end en gang, men der er noget om snakken, specielt i topversionen Cooper S. I denne udgave får du 174 hestekræfter fra en turboladet 1,6-liters motor. Og fordi der er manuelt gear, er det op til dig at få mest ud af motor og bil – sådan får man den største belønning.

Den elektriske charmør – Mini Cooper SE

Modellen her er anden generation, så motoren er mindre tørstig, og selvom bilen har kørt 174.000 kilometer, lader den til at være i god stand og meget original at dømme ud fra billederne – det er en god ting, for så er der større sandsynlighed for, at der er blevet passet godt på bilen. Men tjek alligevel at alle service er overholdt. Hvis de er det, så får du altså rigtig meget køreglæde for 89.900 kroner.

Smart Roadster 2003

Vi springer til en anormalitet på de danske veje – Smart Roadster. Det er underlig og overset lille sportsvogn. I samtiden var den ikke så populær, for den var hverken helt sjov nok eller billig nok til at give sådan rigtig mening. Men det ændre ikke på, at tidens har forvandlet Roadster til en sjov og anderledes lille sportsvogn, som du helt sikkert vil nyde at køre i. Den trecylindrede turbomotor er placeret over bagakslen, så teknikken kan forveksles med langt større og dyrere sportsvogne, og dele af taget kan pilles af med et snuptag.

Drømmen om en Porsche – brugttest af Porsche 718 Boxster GTS

Eksemplaret her er velholdt og trods en alder på 21 år, har den kun kørt 52.000 kilometer. Det er faktisk opskriften på en bil, der kan gå hen og blive flere penge værd. Men indtil videre kan du købe den for 89.500 kroner.

Citroën Ami 2023

Her kan man diskutere om det overhovedet er en bil, men den er i hvert fald anderledes. Citroën Ami er en lillebitte elbil, udviklet til at trille i brolagte gader på jagt efter flere cafeer. Det kan der også være køreglæde i, selv med bare otte hestekræfter og et batteri på kun 5,5 kWh. Det giver en rækkevidde på 75 kilometer, og topfarten er for øvrigt kun 45 km/t. Men du får mere opmærksomhed i Ami end i de fleste sportsvogne, og det bliver aldrig et problem at finde en p-plads, og det kan også noget.

Citroen klar med fed C3 som billig elbil

Bilen her er fra 2023 og har kun kørt 500 kilometer, så du er stadig dækket af fabriksgarantien, hvis du føler dig fristet til at betale prisen på 83.990 kroner.

VW Buggy 1967

Skal det være sjovt, så bliver det ikke ret meget mere sjovt end en Buggy. Her får du den hyggelige motorlyd fra den luftkølede boxermotor og rigeligt med vind i håret. Perfekt til de varme sommeraftener.

En sommerflirt – Volkswagen T-Roc Cabriolet

Bilen her har er helt tilbage fra 1967, så takket være veteranstatussen koster den nærmest ingenting i vægtafgift og forsikring, og så kan du købe den for 59.900 kroner.

Fiat Barcetta 1998

Køreegenskaberne er i top i denne lille italienske sportsvogn, og med et snuptag kan du lægge stoftaget og køre ud i foråret med vind i håret. Motoren yder 130 hestekræfter og er nem og billig at reparere på, men det burde ikke være nødvendigt lige foreløbigt – bilen har kun kørt 95.000 kilometer. Og så skal du kun betale 74.500 kroner for denne sjove lille sportsvogn.

VW Polo GTI 2001

Er du sulten på en køreglad GTI, men Mini Cooperen er for dyr, så tjek lige denne Polo GTI. Den er ikke helt så berømt som hverken Mini Cooper eller storebror Golf GTI, men du får alligevel en hurtigroterende benzinmotor med 125 hestekræfter og en relativt lav vægt. Bilen har kørt 149.000 kilometer, og kan blive din for bare 69.000 kroner.

Porsche Cayenne S 2003

Nu finder man jo ikke kun køreglæde på en bugtet sognevej. Den kan også sagtens findes ude i skoven, og der er den originale Porsche Cayenne faktisk mindst lige så meget hjemme, som på den bugtede sognevej. Eksemplaret her har både spærredifferentiale og en 4,5-liters V8’er, som man aldrig bliver træt af at lytte til – selvom man måske bliver træt af at tanke den.

Ford Ranger Raptor - rallybilen med lad

Første generation Cayenne har ry for at være lidt af en rockervogn, specielt på gule plader, men eksemplet her er pænt og originalt, har masser af stempler i servicebogen, og så har bilen kun kørt 141.000 kilometer. Den kan blive din for 89.700 kroner.