På Biltorvet elsker vi Suzuki Jimny, og det er der åbenbart også andre der gør, for den lille firkantede firehjulstrækker er blevet et yndlingskanvas for tunere, som laver vilde ombygninger på basis af bilen. Nu kan du få en mini-G-Klasse eller Mini-Defender.

Den er formet som en Rubiks-terning og proppet med charme til op over begge dørkamme. Så skidt pyt med, at den objektivt set kører halvskidt, for Jimny er en af favoritterne på Biltorvets redaktion. Vi er dog ikke de eneste, der er forelsket i den lille japaner. Flere tuningsfirmaer har kastet deres kærlighed på modellen og laver vildere og vildere ombygninger. En af de nye trends er at få den til at ligne en skrumpet Mercedes G-Klasse.

Den sidste actionhelt – Suzuki Jimny

Første forsøg er ekstremt vellykket. Noget tyder på, at det en kinesisk ombygger, men vi kan kun spore ombygningen til Fast Car Center i De Forenede Arabiske Emirater, og har derfor ikke nogen detaljer om kittet, men det er tydeligt, at der er nogle håndværkere, som har gjort sig umage. Hvis vi starter med fronten, så er forlygterne udskiftet med LED-lygter, til nogen der ligner Mercedes G63 AMG. Det samme gælder den særlige kofanger, som er standard på den amerikanske udgave af G63. På den ombyggede Jimny ligner det, at bilbyggerne simpelthen har kopieret kofangeren ned i størrelse. Der er selvfølgelige også de klassiske G-Klasse-blinklys ude på hver skærm. Langs siden af bilen har G-Jimny’en fået vellignende trinbrædder og dobbeltudstødningen, som er en signatur for G63. Vellignende alufælge og en iøjnefaldende lakering afslutter denne forvandling.

Kan du se forskel – her er den nye Mercedes G-Klasse

Frihed
Det japanske firma Liberty Walk er kendt for at lave nogle overdrevne bodykits til både japanske og europæiske biler. En af dem er Mercedes G-Klasse, og Liberty Walk har selvfølgelig også kastet sig over Suzuki Jimny, så den ender med at ligne en G-Klasse, der har været i tørretumbleren ved for høj varme. Her er specielt fronten vellignende med de to flade LED-lys i kofangeren og de store luftindtag. Et kit indeholder ny kofanger, grill, brede skærme, en spoiler over forruden og én til bagruden, samt ny indsugning i motorhjelmen. Føler du dig fristet, koster kittet i Japan knap 37.000 kroner, men så skal du selv finde nye dæk og fælge.

Da en Suzuki Jimny kan købes ny fra 229.990 kroner, burde du altså kunne rulle i din egen G-Mini for 267.000 kroner. Til sammenligning koster billigste Mercedes G350d fra 1.952.498 kroner. 

Lille slider – Suzuki Jimny Sierra Pickup Style

Hvis du er mere til en britisk traktor, så findes der endnu et japansk tuningsfirma, som forvandler Suzuki Jimny til en Land Rover Defender i lommeformat. Det er slet ikke så dumt, for Land Rover stoppede produktionen af Defender tilbage i 2016, og prisen på arbejdshestene er bare steget siden. DAMD hedder firmaet, og deres Little D koster 30.000 kroner for et kit, som inkluderer en grill og forkofanger, som ligner Defenderens til forveksling. Der er tilmed et lille rundt, grønt emblem, som på en rigtig Land Rover. Fælgene er i stål og med grove terrændæk, og det er helt ærligt svært ikke at blive lidt forelsket i den lille japansk/engelske hybrid, specielt når man ikke kan købe originalen med fabriksgaranti længere.