I 2030 vil Jeep kun sælge elbiler i Europa, så du kan godt pakke fordommene om en kæmpe benzinslubrende firehjulstrækker væk. Mærket vil lancere fire nye elbiler inden 2025.

Jeep er stamfaderen til firehjulstrækkeren, og har de sidste knap 80 år været synonym med store offroadere, som brugte så meget benzin, at selv Thyra-feltet i Østersøen kunne blive forpustet. Men verden ændrer sig med hastige skridt, og Jeep vil med på rejsen. Man skal være en del af løsningen i stedet for problemet. Derfor lancerer mærket nu en stor plan for den næste generationer af fuld-elektriske 4xe biler.

VW vil genoplive kultmærke fra USA som barsk el-SUV

Planen er at introducere fire elektriske SUV’er i Europa og Nordamerika inden udgangen af 2025. Derudover vil Jeep fra 2030 kun sælge 100% elektriske biler i Europa, så selv Greta Thunberg burde være tilfreds, i hvert fald, hvis man skal tro Christian Meunier, øverste direktør hos Jeep.

Med denne strategi vil vi sikre, at de millioner af Jeep-fans i hele verden også i fremtiden har en planet at udforske, omfavne og beskytte. Elektrificering er fantastisk for vores mærke og gør vores produkter endnu mere hårdføre, spændende, bæredygtige og sjove.

Offroad-ikon kommer til Danmark – Ford Bronco

Med under armen have Christian Meunier de første billeder af to nye modeller; Jeep Recon og Jeep Wagoneer. De vil først blive introduceret til det nordamerikanske marked, men senere vil også Europa få fornøjelsen af de to nye modeller.

Grøn terrænkørsel

Den nye Jeep Recon er ifølge skabt til friluftsentusiaster, som både kører mountainbike og ror i kajak, mens de livestreamer, hvor frelste de er, og hvor perfekte deres liv er på sociale medier. Bilen virer til gengæld interessant, fordi den får Jeeps Selec-Terrain management system, hvor bilen optimeres til forskellige underlag. Elmotorerne får også det, Jeep kalder e-locker aksel teknologi, som må antages at være en form for simulering af spærredifferentialer. Derudover får modellen beskyttelsesplader til undervognen, spil og off-road dæk.

Krigsveteranen træder ind i et nyt årti – Jeep Wrangler får plugin-power

Den helt nye fuld-elektriske Jeep Recon er i stand til at krydse den berygtede Rubicon rute, en af de mest krævende off-road ruter i Nordamerika, og stadig have nok rækkevidde til at køre tilbage til byen og oplade, forklarer Christian Meunier.

Produktionen af den nye Jeep vil starte op i 2024 i Nordamerika, og senere vil bilen også blive introduceret til Europa.

Kæmpe SUV

Den anden globale Jeep nyhed er Wagoneer S. Wagoneer er traditionelt Jeeps største og mest luksuriøse SUV, og kommer nu også i en elektrisk version. I Europa vil den således kun blive tilbudt som elbil. Men det bliver til gengæld så med en massiv rækkevidde på cirka 640 kilometer. Den får 600 hestekræfter, som gør den i stand til at nå 100 km/t i omegnen af 3,6 sekunder.

Moderne tider i et amerikansk ikon – Jeep Wrangler Sahara 2,0

Den nye elektriske Wagoneer vil blive offentliggjort næste år, og produktionen vil starte i Nordamerika i 2024. Senere vil Wagoneer også blive tilbudt til det europæiske marked.

Jeep Avenger – kommer til Europa i 2023

Jeep har store ambitioner i Europa. Ved årets udgang vil hele Jeeps modelprogram være elektrificeret på næsten alle europæiske markeder. Jeep Avenger er en lille SUV og vil placere sig under Jeep Renegade i Jeeps modelprogram. Den vil blive produceret i Tychy i Polen.

Sandkongen - Jeep Compass

Den lille B-SUV skal charmere europæerne med et moderne og friskt design, nyeste teknologi, en høj frihøjde og god plads til passagerer og bagage. Rækkevidden bliver i omegnen af 400 kilometer på en opladning.

Jeep Avenger vil blive vist første gang til dette års Paris Motor Show, der starter d. 17. oktober. Jeep regner med at bilen vil ramme europæiske forhandlere i løbet af Q1 2023.