Kinesiske MG skaber historie, og er først med at lancere den elektriske stationcar MG5 Electric. Den lander allerede i Danmark i marts med priser fra 290.000 kroner.

MG har hurtigt sat sig på markedet for billige elbiler med den veludstyrede og komfortable ZS EV, og nu er de klar til at skrive historie. MG kommer nemlig først til markedet med en stationcar, som kører på strøm.

Made in China – elektriske MG ZS EV overrasker positivt

MG5 Electric hedder den, og den byder på næsten alt det, du forventer af en stationcar i C-segmentet. På grund af batteriet, matcher bagagerummet på 479 liter dog ikke helt de traditionelle konkurrenter, men det kan udvides til 1.367 liter, når bagsæderne (60/40) lægges ned.

Som en hver anden stationcar må MG5 Electric kører med trailer, dog er vægten ikke noget, der kan imponere en entreprenør. Den maksimale anhængervægt er på 500 kilo, så drop drømmen om en stor to-akslet campingvogn.

Rækkevidde

Fra markedslanceringen er MG5 Electric tilgængelig med et 61,1 kWh-batteri (Long Range) og en officiel rækkevidde på op til 400 km for varianten Comfort, mens Luxury kun klarer 380 kilometer. Forhjulene trækkes af en elmotor med en ydelse på 156 hestekræfter og et drejningsmoment på 280 Nm. Det giver en topfart på 185 km/t, og MG5 Electirc runder 100 km/t på 8,3 sekunder.

Kinesisk luksus – her er priserne på MG Marvel R Electric

Batteriet kan lades med 3-faset AC-opladning med op til 11 kW eller DC-ladning med op til 87 kW, så batteriet kan oplades fra fem procent til 80 procent på 40 min.

Comfort og Luxury

Den nye MG5 Electric tilbydes i to udstyrsvarianter; Comfort og Luxury. Comfort-versionen byder på aircondition med PM2.5-luftfilter, LED-forlygter og -baglygter, opvarmede forsæder, parkeringshjælp, 7 tommer digital instrumentenhed, læderbetrukket multifunktionsrat, 16 tommer aluminiumsfælge, nøglefri adgang og meget mere. Ni førerassistentsystemer (ADAS) er også standardudstyr - samlet under betegnelsen MG Pilot. Denne sikkerhedspakke indeholder blandt andet adaptiv fartpilot, frontassistent til undgåelse af kollisioner, inklusive automatisk nødopbremsning, vognbaneassistent og køassistent. for MG5 Comfort koster 289.999 kroner.

Gedigen kineser – test af elbilen Aiways U5

Luxury-versionen kombinerer alt udstyret fra Comfort-versionen med features som klimaanlæg, 360 graders parkeringskamera, bakspejl med automatisk nedblænding, elektrisk indstilleligt førersæde med lændestøtte, indtræk i kunstlæder og 17 tommer aluminiumsfælge. MG5 Luxury koster 299.999 kroner.

Foruden alt det ovennævnte udstyr har den nye MG5 Electric også MG Ismart Lite-systemet som standardudstyr. Dette nyudviklede opkoblingssystem med 10,25 tommer trykfølsom skærm omfatter mange funktioner, inklusive navigation, Apple Carplay og Android Auto, DAB+ og mulighed for fjernbetjening af forskellige funktioner via en smartphoneapp.

Ny Kia Niro bliver endnu mere rummelig

MG5 Electric lander i danske butikker fra marts.