Nu har du chancen for at komme i eksklusivt selskab med John Lennon, Elvis Presley, Fidel Castro og Robert Mugabe – de kørte nemlig alle i Mercedes måske mest luksuriøse bil til dato - 600 Pullman. Nu er der et fuldt-restaureret eksemplar til salg.

Året var 1963, da Mercedes 600 Pullman blev introduceret på Geneve-udstillingen. Den nye luksuslimousine var state of the art, og det kan diskuteres om Mercedes har overgået 600 sidenhen i luksus og teknologi. Motoren hedder M100, og var Mercedes første V8’er. Slagvolumen var på massive 6,3 liter, for man havde ikke noget andet på programmet, der var kraftigt nok til at trække 600 Pullman. Motoren havde én enkelt overliggende knastaksel per cylinderside og mekanisk benzinindsprøjtning fra Bosch. Effekten er på 300 hk, men det er kun de 250, der trækker baghjulene. Alt i bilen er nemlig hydraulisk assisteret, så en pumpe på 50 hk leverer et tryk på 150 bar til at flytte på sæder, vinduer, soltag, bagklap og til at lukke dørene.

Den moderne variant? Vi tester Mercedes S63 AMG

Topfarten for den 2,7 tons tunge limousine var 200 km/t, og takket være luftundervogn var den komfortabel som et flyvende tæppe. Da den blev introduceret, var den så dyr, at den kun var en drøm for de rigeste rockstjerner og verdensledere. I alt blev der kun bygget 304 Pullmans, men har du pengene i orden, er der nu ét eksemplar, som nu kan blive dit. Find den her

Fart og luksus - her er Porsche Panamera Sport Turismo Turbo

5,4 millioner for at ligne Simon Spies
Den eksklusive brugtvognsforhandler Arthur Bechtel i Tyskland sælger nu en ekstremt velholdt 600 Pullman fra 1970 med rødt læder, to Becker-radioer og indbygget bar til den nette sum af 5.415.824 kroner uden afgift. Til prisen følger der ét års garanti fra forhandleren, og levering via fly er en mulighed.

Denne skudsikre Peugeot 205 GTI har været ejet af verdens fjerde rigeste mand

Selve bilen blev fuldstændig gennemgribende renoveret i 2017 og både gearkasse og motor er originale, så den står næsten flottere, end da den forlod Mercedes-fabrikken i 1970.

Så hvis du er fristet, kan du nu komme i en helt særlig liga af 600 Pullman-ejere, der tæller den gæve danske rejsekonge, Simon Spies. Blandt de mere farverige ejere finder vi halvdelen af The Beatles, John Lennon og George Harrison, Elvis Presley, Coco Chanel, Hugh Hefner og blandt de lidt mere, hvordan skal vi sige det, ubehagelige ejere, finder vi stort set alle diktatorer fra det tyvende århundrede. Pol Pot, Robert Mugabe, Fidel Castro, Saddam Hussein, Kim Il-Sung, Kim Jong-Il og Jong-un, og selvfølgelig Paven og narkotikasælgeren Pablo Escobar.