53.323 biler

Skal Suzuki være din nye brugte bil? 

Hvis du er på jagt efter en god brugt bil, kunne du tage et kig på Suzuki – det japanske bilmærke som har over 100 år på bagen og er dermed smæk fuld af ekspertise og udsøgt knowhow. Suzuki er storproducent af mindre biler, men de har også en lang tradition for SUV’er og firehjulstrækkere i rå, men næsten også lidt nuttede retro-udtryk. Suzuki er en billig, men yderst pålidelig bil, som findes i flere modeller med forskellige fordele og som kan opfylde forskellige behov, når det kommer til at skulle vælge en ny brugt bil. Suzuki er en god kvalitetsbil, så du kan sagtens købe en Suzuki brugt bil, som har mange gode år i sig endnu.

Suzuki – fra tekstilvæv over motorcykler til små smarte biler

Selskabet Suzuki, som vi kender det i dag, havde en lang fortid som en virksomhed, der producerede væve. Dette selskab blev grundlagt i 1909 af Michio Suzuki og i 1920, blev det til Suzuki Loom Manufacturing Co. Det var en virksomhed, som udviklede og producerede væve til silkeindustrien. Denne business gik strålende, men i 1937 mente Mr. Suzuki, at det ville være smart at diversificere hans produktion og han fik den idé, at han ville producere en lille smart bil. De følgende år arbejdede han med udvikling og afprøvning af prototyper og han udviklede nye og smarte teknologier i fremstillingen af hans lille bil. Dog blev arbejdet med bilen bremset, da anden verdenskrig brød ud, fordi biler som sådan blev udnævnt som en ikke-essentiel vare. Ved krigens afslutning fik tekstilmarkedet endnu et opsving og Suzuki slog tilbage på væve-sporet, indtil bomuldskrakket i 1951. Herefter genoptog han udviklingen med bilen, men i første omgang bare motorer. For nu efter krigen, manglede japanerne billig og pålidelig transport. Flere firmaer arbejdede på at lave små motorer, der kunne påsættes cykler. Dette udviklingsarbejde af motorcykler, blev understøttet af den japanske regering og i 1954 ændrede virksomheden navn til Suzuki Motor Co. Ltd., hvor de producerede 6000 motorcykler om måneden. I 1955 lancerede Suzuki den første bil ved navn Suzulight. Denne type bil var forud for sin tid og var udstyret med teknologi, så som forhjulstræk, tandstangsstyring og uafhængig affjedring, som først blev standard mange år efter. I 1961 blev væv-virksomheden og motor-virksomheden adskilt og herefter skete en rivende udvikling af både motorcykler og biler med nye samlebåndsanlæg og videreudvikling af bilmodeller og forbedringer. I 1990 ændrede virksomheden navn til det nuværende Suzuki Motor Corporation. De har deres hovedsæde i byen Hamamatsu syd for Tokyo og Suzuki har i dag stadig en omfattende produktion af biler og motorcykler, men de producerer også bådmotorer, ATV’er og eldrevne rullestole. I dag Suzuki er blevet et multinationalt selskab med over 50.000 ansatte. Der sælges Suzuki-produkter i 196 lande og hvert år produceres der over 3 millioner biler på deres fabrikker, som ligger over hele verden. Suzuki er derfor i top-10 blandt verdens bilproducenter. 

Suzuki i Danmark 

Siden 1996 har der kørt Suzuki’er rundt i Danmark. Det danske selskab Suzuki Bilimport Danmark A/S står for importen af Suzukis biler til Danmark. De holder til i Køge og har eget klargøringsanlæg og reservedelslager, hvorfra de kan sende reservedele ud til de 82 autoriserede værksteder rundt om i landet. Det er altså let at få din Suzuki på værksted til service eller til reparation, hvis der nu er noget, der skal ordnes. Siden begyndelsen i 1996 er der blevet solgt omkring 200.000 Suzuki’er, og det er med til at Suzuki er det 8. mest udbredte bilmærke i Danmark.

Tag et smut på biltorvet.dk og find en brugt Suzuki

På biltorvet.dk finder du et stort udvalg af de populære Suzuki-modeller fra både forhandlere og private, som har en brugt Suzuki til salg. Du finder let din yndlingsmodel under de forskellige kategorier, eller du kan kigge alle annoncerne igennem og lade dig inspirere, hvis du endnu ikke har besluttet dig for en model. Du kan finde en Suzuki Swift brugt eller hvad med en moderne og økonomisk Suzuki hybrid – Suzuki arbejder med flere typer af hybridbiler – under hver model-kategori kan du læse om de forskellige Suzuki-modeller og få et overblik over deres kendetegn og forcer.
 

Herunder finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om Suzuki
 

Hvor kommer Suzuki fra?

Suzuki er et japansk bilmærke, som i høj grad er slået igennem på det danske marked, siden det blev lanceret i Danmark i 1996 af Suzuki Bilimport Danmark A/S. Suzukis hovedsæde ligger i dag i byen Hamamatsu syd for Tokyo, som de flyttede til i 1947.

 

Hvem ejer Suzuki?

Suzuki er den dag i dag en familie styret virksomhed, bestyrelsesformanden er Toshihiro Suzuki overtog posten i 2021 efter sin far Osamu Suzuki. Osamu Suzuki giftede sig ind i Suzuki-foretagendet, tog familienavnet og sad for bordenden som bestyrelsesformand siden 1978. 

 

Hvor bliver Suzuki produceret?
Produktionen af Suzuki-biler udspringer fra Japan, i dag produceres de på 12 forskellige fabrikker i 11 lande. De forskellige fabrikker producerer forskellige modeller. For eksempel står fabrikken i Ungarn for at producere Suzuki-biler til det europæiske marked med blandt andre modellerne Suzuki S-Cross og Suzuki Vitara.

{ "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWorkSeries", "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "bestRating": "5", "ratingCount": "39", "ratingValue": "4,3" }, "image": "https://www.biltorvet.dk/static/img/vector/logo-green.svg", "name": "Skal Suzuki være din nye brugte bil?", "description": "Skal Suzuki være din nye brugte bil?”} {"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Hvor kommer Suzuki fra?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Suzuki er et japansk bilmærke, som i høj grad er slået igennem på det danske marked, siden det blev lanceret i Danmark i 1996 af Suzuki Bilimport Danmark A/S. Suzukis hovedsæde ligger i dag i byen Hamamatsu syd for Tokyo, som de flyttede til i 1947."}},{"@type":"Question","name":"Hvem ejer Suzuki?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Suzuki er den dag i dag en familie styret virksomhed, bestyrelsesformanden er Toshihiro Suzuki overtog posten i 2021 efter sin far Osamu Suzuki. Osamu Suzuki giftede sig ind i Suzuki-foretagendet, tog familienavnet og sad for bordenden som bestyrelsesformand siden 1978. "}},{"@type":"Question","name":"Hvor bliver Suzuki produceret?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Produktionen af Suzuki-biler udspringer fra Japan, i dag produceres de på 12 forskellige fabrikker i 11 lande. De forskellige fabrikker producerer forskellige modeller. For eksempel står fabrikken i Ungarn for at producere Suzuki-biler til det europæiske marked med blandt andre modellerne Suzuki S-Cross og Suzuki Vitara.\n"}}]}
Indlæser..