Nissan

Nissan
Nissan modeller
Vis populære Vis alle
Cabstar
Juke
Navara
NV 400
Primastar
Qashqai
X-Trail
Vis alle
A
Almera
Almera Tino
Atleon
B
Bluebird
C
Cabstar
E
e-NV 200
I
Interstar
J
Juke
K
King
M
Micra
Murano
N
Navara
Note
NP300
NT400
NV 200
NV 300
NV 400
P
Pathfinder
Patrol
Pick-up
Primastar
Primera
Pulsar
Q
Qashqai
Qashqai+2
S
Serena
Sunny
T
Terrano
U
Urvan
V
Vanette
X
X-Trail

Info

Nissan er ikke som de fleste andre bilmærker, i hvert fald ikke når det kommer til pakken af bilmodeller, hvor Nissan lidt er gået sin egne veje, og har haft pæn succes med det. Helt overordnet kan man sige, at Nissan ikke har nogen biler i de traditionelt mest populære klasser. Nissan har ingen mikrobil, der er ingen model i Golf-klassen, ligesom Nissan heller ikke er repræsenteret i segmentet for firmabiler.

Alligevel har Nissan forholdsvis stor succes på det danske marked, og det er med biler som Nissan Qashqai, der bedst kan beskrives som en crossover mellem en firehjulstrækker og en personbil, og netop Nissan Qashqai har siden 2008 været den mest solgte Nissan model på det danske marked. Så er der Nissan Micra, som er for stor til at være en mikrobil men for lille til at være en minibil, og så Nissan Note, der minder om en mini mpv’er.

Nissan har dog tidligere lavet biler, som traditionelt passede ind i de mere ordinære segmenter, og dem findes der stadig en del af på brugtbilsmarkedet, hvor Nissan Almera og Nissan Primera ikke er et sjældent syn. Generelt kan man gøre et godt køb på brugtbilsmarkedet, hvis man er på udkig efter en Nissan, og man behøver ikke nødvendigvis lade sig skræmme af, at modeller som Almera og Primera har nogle år bag sig, da de er ganske solide og pålidelige.


Fakta

Nissan er den sjette største bilproducent i verden.

Nissan står blandt andet bag kultbilen Datsun 240Z

Nissan er det største japanske bilmærke i Rusland, Mexico og Kina.


Historie

Nissan var oprindeligt en del af Tobata Casting, der blandt andet handlede med ejendomme og aktier, men i 1934 blev Nissan en separat del af selskabet, og i 1935 blev de første 44 biler solgt, under navnet Datsun. Nissan Motor Company blev stiftet i 1934, og hovedsædet er i Yokohama i Japan, og Nissan Motor Company er i dag den tredje største japanske bilproducent. I de første år satsede Nissan udelukkende på det asiatiske marked, men i løbet af 1950’erne blev Nissan verdensomspændende. I 1999 indgik Nissan et samarbejde med franske Renault, og i dag ejer Renault 43% af Nissan, mens Nissan ejer 15 % af Renault


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev