For første gang i kåringens historie er der flere elbiler end diesel- og benzinbiler i finalefeltet til kåringen af Årets Brugtbil. Og selv de to kandidater, som ikke er rene elbiler, fås også som plugin-hybrider.

Hjulene er så småt begyndt at rulle for Årets Brugtbil. Juryen har med baggrund i de 125 mest solgte brugte biler i 2023 nomineret fem biler til finalerunden, og heraf er tre rendyrkede elbiler. Det drejer sig om Cupra Born, Skoda Enyaq og Volkswagen ID.4, mens Ford Kuga og Skoda Octavia repræsenterer de traditionelle fossilbiler og findes i varianter med benzin, diesel, og så findes begge modeller også som plugin-hybrid.

Hyundai Kona - det koreanske kinderæg vinder Årets Brugtbil 2023

De to foregående år har elbiler allerede vundet. Sidste år vandt Hyundai Kona, som dog også kan fås med benzinmotor, og året før vandt Tesla Model 3.  

Brugte biler er populære som aldrig før

I de senere år er der solgt et rekordhøjt antal brugte biler. Samlet blev der i 2023 solgte 431.000 brugte biler, og for hver gang der blev solgt en ny bil til private danske bilkøbere, blev der solgt fem brugte, og formålet med Årets Brugtbil er at klæde de mange købere bedst muligt på.

Tesla Model Y - solid som brugtkøb

Det er Bilbasen, der sammen med Biltorvet og en række medier, samt brancheorganisationen DBFU, Applus Bilsyn og FDM, der står bag kåringen. Der er i alt 17 jurymedlemmer, der har specialiseret sig i brugtbilsmarkedet og brugte biler. Udover jurymedlemmer afholdes der også en brugerafstemning blandt Bilbasens Facebook medlemmer, og resultatet tæller som ét jurymedlems stemme.

En af de bedste – brugttest af Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Hvilken bil, der vinder, afsløres den 23. maj 2024.

Finalefeltet i Årets Brugtbil 2024

Cubra Born (2021-)

Ford Kuga (2020-)

Skoda Enyaq (2021-)

Skoda Octavia (2019-2022)

VW ID.4 (2021-)