53.352 biler

Læs mere om Skoda Octavia her

Skoda Octavia
Anmeldelse

Det elektrificerede redskabsskur - Skoda Octavia Combi iV

Vi danskere vil helst have en bil, der kan bruges til alt. Sådan en alt-i-en-bil er Skoda Octavia Combi, der har fået endnu et trumfkort - nemlig en ledning, så den også kan være en elbil. Vi tester den handy plugin-hybrid og bliver stort set ikke skuffet.

Læs nu
Skoda Octavia
Anmeldelse

Octavia RS245 - Skoda's Golf GTi?

Skoda har stolte traditioner indenfor rally sporten og de har samtidig haft ganske glimrende succes med deres mere sporty modeller af deres standard biler. Derfor er der heller ikke et Skoda-øje tørt, når der lanceres en ny RS model fra det tysk/tjekkiske mærke. RS er i skrivende stund forbeholdt Octavia modellen og skal ses som et modsvar til VW GTI og Ford ST.

Læs nu

Skoda Octavia er på mange måder en milepæl i Skodas lange historie. I hvert fald når det kommer til Skoda og det tjekkiske bilmærkes status i Danmark og resten af Vesteuropa. Det var nemlig med introduktionen af Skoda Octavia tilbage i 1997, at Skoda for alvor lagde afstand til ryet som et bilmærke, man grinede af og aldrig ville køre i, hvis man havde råd til noget andet. Skoda Octavia var nemlig en fremragende bil, og den delte da også stort set hele det tekniske fundament med VW Golf. Octavia blev tilmed tildelt titlen som årets bil samme år, og et godt billede på, at første generation af Skoda Octavia var en succes, er, at den stadig sælger godt på brugtbilsmarkedet. Udbuddet er da også stort, og det skyldes blandt andet, at anden generation allerede kom på markedet i 2004, hele fire år før at første generation reelt udgik.

Anden generation blev en lige så stor succes, men det store udbud på brugtbilsmarkedet betyder også, at du kan få rigtig meget bil for pengene, men du må også medregne et forholdsvis stort værditab på din brugte Skoda Octavia. Dieselversionerne er umiddelbart lettest at komme af med igen, og kan du finde en stationcar med dieselmotor, så vil du formentlig opleve det mindste værditab.

Tredje generation af Skoda Octavia kom i begyndelsen af 2013, og med to år på vejen og stor succes så er der også et fornuftigt udvalg af denne på brugtbilsmarkedet. I forhold til forgængerne så er det især i forhold til co2-udslippet og brændstoføkonomien, der er sket markante forbedringer. Designet er dog også ændret, og alt tyder på, at tredje generation både på nybilsmarkedet og brugtbilsmarkedet følger i fodsporene på de to første generationer.

Konkurrenter

Skoda Octavia gør sig segmentet for de mindre mellemklasse biler, selvom der er god plads. De mest oplagte konkurrenter er VW Golf, Opel Astra, Peugeot 308 og Citroen C4

Udstyr

Generelt er udstyret og kvaliteten af interiøret ganske fornuftigt i Skoda Octavia, men i de tidligere modeller bærer det selvfølgelig præg af, at der er gået nogle år. I den nyeste generation er der skruet yderligere op for kvaliteten, og interiøret er flot og stilrent. Som standardudstyr får man blandt andet elruder, aircindition og sædevarme.

Køb brugt Skoda Octavia


I Skoda Octavia har du en moderne familiebil, der med sit bølgede, organiske design inspireret af den kubistiske kunststil er en fryd for øjet. Samtidig er det også en bil, hvis nyere versioner er spækket med teknologiske løsninger både lysmæssigt og i forhold til det avancerede Columbus-infotainmentsystem, der tillader Bluetooth-opkobling af din mobiltelefon.

Som et ekstra plus besidder Skoda Octavia en masse praktiske features, der er udspring af Skodas ”Simply Clever”-koncept om at lette dagligdagens små irritationer med rumsterende tasker og varer i bagagerummet med mere. Forstår du at udnytte Skoda Octavias muligheder, vil bilens features hurtigt føles som en naturlig forlængelse af dit daglige liv og smartphonebrug.


Køb brugt Skoda Octavia og få høj bekvemmelighed


Nyere modeller af Skoda Octavia har LED-lys både fortil og bagtil, der både sparer energi og har længere levetid. Inden i bilen sikrer ambientbelysning ved smalle stråler LED-lys en særlig, beroligende stemning. Bilens interiør har meget at byde på, herunder de nævnte ”Simply Clever”-løsninger, der sparer dig nogle sekunders bøvl og giver bilen unikke muligheder:

• Har plads til 590 liters bagage, eller 1580 liter hvis bagsæderne løsnes.

• Har som de fleste Skoda biler god knæplads og loftshøjde, så du sidder frit.

• Opvarmet rat finder du i visse versioner, samt sædevarme i for- og bagsæder.

• Opbevaring til paraply under bagsæder i form af oplukkelig skuffe.

• Borde for bagsædepassagerer, der sidder på forsædernes rygge og kan spændes ud.

Vil du købe Skoda Octavia brugt, er det en god idé at være obs på, hvad du får af praktiske bekvemmeligheder og teknologiske tiltag. Udover omfanget af en ejers brug af Skoda Octavia varierer bilens priser ved adgangen til flere af disse egenskaber og også til dem i næste afsnit.


Skoda Octavia omfavner smartphones


Med sit Colombus-infotainmentsystem og Skoda Connect i de nyeste Skoda Octavia bliver køreoplevelsen lige lidt bedre. Systemet giver dig en masse digitale tjenester til din rådighed:

• Løbende information under kørsel om trafikforhold, priser på brændstof og vejret.

• Du kan forbinde din smartphone til systemet, så du kan se, hvor din bil er parkeret.

• Nødopkaldstjeneste, så du kan tilkalde hjælp i tilfælde af en ulykke.

Som noget andet besidder Skoda Octavias Maxi-DOT-display mellem speedometer og omdrejningstæller nøglen til at give dig overblik over navigationsdata fra din smartphone og bilens assistentsystemer. Det til side kommer Skoda Octavia også med trådløs opladning af telefon og styrker telefonens antennesignal via bilens egne – dette i bilens Phonebox.


Find en Skoda Octavia til salg


Du kan se Skoda Octavia priser og finde en Skoda Octavia til salg på Biltorvet.dk. Vigtigt er det at have for øje, hvornår bilen er produceret, hvis du ønsker de moderne teknologiske tilbud, en Skoda Octavia brillerer ved at have. Men uanset årgang får du i Skoda Octavia en rummelig bil med et lækkert design, der lige fra tegnebrættet har haft som mål at give behagelige køreoplevelser til dagligdagens gøremål, om det så er til og fra arbejde eller for at aflevere og senere hente børnene ved skolen. Skoda Octavia er overordnet en praktisk og pålidelig bil. { "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "image": "https://www.biltorvet.dk/img/logo-biltorvet-green.svg", "name": "Brugt Skoda Octavia", "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "name": " Brugt Skoda Octavia", "author": { "@type": "Person", "name": "Jesper Engmark" }, "datePublished": "2019-10-16", "reviewBody": "En bil i topklasse selv når man køber den brugt.", "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Biltorvet.dk" } } }

Indlæser..