47.129 biler

Læs mere om Skoda Citigo her

Skoda Citigo
Nyhed

Her er den billigste grønneste elbil på Biltorvet

Denne Skoda Citigo-e er temmelig grøn og billig. Det en ren elbil, næsten lige tilkørt og til lige under 150.000 kroner. Det bliver svært at finde en billigere, grønnere og nyere elbil. Men du er velkommen til at prøve.

Læs nu

Skoda Citigo er størrelsesmæssigt den mindste Skoda, men når det kommer til salgstal og popularitet, så har den mindste Skoda længe været den største. Dog måtte den i Danmark i 2014 se sig overhalet af Skoda Octavia. Det ændrer dog ikke på, at den lille bybil siden introduktionen i 2012 har været blandt de mest populære i segmentet for mikrobiler. Sammen med de identiske VW UP og Seat Mii løb trekløveret også med prisen som årets bil i Danmark i 2012, og det blev blandt andet begrundet med en super kombination af kvalitet, brændstoføkonomi og pris.

En kombination, som også har betydet et stort salg af den lille Skoda, som trods den relativt korte levetid er godt repræsenteret på brugtbilsmarkedet. Tilmed er værditabet på den lille billige bil, som for ny koster helt ned til 80.000 kroner, meget beskedent i forhold til, hvad man er vant til på det danske marked. Tendensen viser tilmed, at det lave værditab går igen til anden og tredje ejer, så det kan også sagtens vise sig som en rigtig fornuftig investering at købe en brugt Skoda Citigo, hvis man har behov for en bil, som primært skal bruges i byen og til de kortere ture. Skulle uheldet være ude, så kan du også glæde dig over, at reservedelene er billige, hvilket blandet andet skyldes, at Skoda Citigo på nær et eneste designelement er fuldstændig identisk med VW UP og Seat Mii, og trillingerne bygges tilmed på samme fabrik i Slovakiet.

På et punkt er Skoda Citigo dog ligesom alle andre mikrobiler, og det er i forbindelse med undervognsbehandlingen, da der fra fabrikkens side er sparet på rustbeskyttelsen, så du skal holde øje med, om bilen har fået supplerende rustbeskyttelse.

Konkurrenter

I og med at Skoda Citigo er tredje ben i trekløveret med VW UP og Seat Mii, så er de selvfølgelig også oplagte konkurrenter. Det samme er Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 108

Udstyr

Et altafgørende parameter om kundernes gunst i mikrobilsegmentet er prisen, og det betyder også, at udstyrsniveauet skæres ind til benet. Derfor er det en god ide at kigge efter en model med ekstraudstyr, da du blandt andet ellers må undvære aircondition og sædevarme. Skoda Citigo er dog bedre udstyret end mange af konkurrenterne, da fjernbetjent centrallås og radio med CD og AUX er standardudstyr. De tre udstyrsniveauer hedder Active, Ambition og Elegance, og hvis økonomien rækker så kig efter en udgave med en af de to sidste pakker.

Køb brugt Skoda Citigo


Skoda Citigo har de sidste 8 år stået for meget af den bytrafik, du ser. Den kompakte bil med plads til 4 passagerer har nemlig sin force ved sin rolige kørsel gennem byen. Som ved så mange andre Skoda biler er komforten sat i højsædet, hvilket skinner igennem ved en blød køreoplevelse og følelsen af god plads til krop og albuer.

Køber du din Skoda Citigo brugt med bykørsel til formål, vil du erfare, at tidligere brug af bilen ikke er sket på bekostning af disse kerneegenskaber ved modellen. Skoda Citigo lever i øvrigt op til almindelige forventninger til Skoda biler ved, at den er billig i forhold til andre biler af sin art – i dette tilfælde bybiler. Så Skoda Citigo priser er ofte til at overkomme. Bilen er billig i drift grundet sin lille størrelse.


Skoda Citigo vægter komforten


Med let justerbart sæde og rat, god plads til voksne på forsæderne og udstyret med brede hulninger i dørene samt et bagagerum, hvis bund kan justeres i højde og åbnes for at kunne opbevare dine ting særlig trygt, vidner Skoda Citigo om en bil designet til sikker og behagelig transport af både mennesker og ting. Bilen brillerer ved den bløde køreoplevelse, hvor rykket ved kørsel over bump på vejen og rister jævnes ud.

Bilen accelererer meget blødt, især hvis du skifter gear selv. Nogle modeller kommer med automatisk gearskifte, hvilket imidlertid kan give pludselige ryk og forstyrre køreoplevelsen. Dog skåner du armen ved at undgå gearskifte.

Bilen findes i versioner med 3 eller 5 døre. Ved versionen med 3 døre kræver det lidt skubben at komme ind på bagsæderne. Men når først man er kommet ind, er der god plads til siderne. Kun justeringen af forsæderne kan give mulig miskomfort rent pladsmæssigt. Til alt dette kan nævnes, at bilen er let at finde rundt i og blandt de nemmest håndterlige på markedet.


Skoda Citigo features


Skoda Citigo har forskellige features, hvor nogle er eksklusive til bestemte modeller. Et par eksempler på egenskaber, der varierer afhængigt at bilens prisklasse, er:

• Skoda Citigo findes enten med 59 BHP eller 74 BHP – forskellen mellem de to varierer ikke synderligt ved lav RPM, men kan få betydning, når bilen presses til sit yderste.

• Lavere prisklasse Skoda Citigo har CD-afspiller og radio med 2 højttalere. Højere prisklasse kommer ofte med Bluetooth og 4 højttalere ekstra.

Fælles for alle modeller kan Skoda Citigo dog bryste sig af:

• 5-stjernet (maksimal) sikkerhedsvurdering af Euro NCAP.

• Isofix fastgørelsespunkter til børnesikkerhedssæder

• Airbags fortil for både chauffør og passager samt airbags til siden


Køb brugt Skoda Citigo


Skoda Citigo er med sin ideelle rolle som fiks bybil en god bil at købe brugt, da det ikke er hestekræfterne, du dagligt kommer til at trække på. Du kan finde Skoda Citigo til salg mange steder, blandt andet hos Biltorvet.dk, der også byder på mange andre Skoda biler. Fælles for alle Skoda biler er fokusset komfort og gode pladsforhold, og ved Skoda Citigo er den bløde køreoplevelse fri fra bump lagt oven i hatten. { "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "image": "https://www.biltorvet.dk/img/logo-biltorvet-green.svg", "name": "Brugt Skoda Citigo", "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "name": " Brugt Skoda Citigo", "author": { "@type": "Person", "name": "Simon Pedersen" }, "datePublished": "2019-06-23", "reviewBody": "Fantastisk udvalg af Skoda Citigo - både nyere og lidt ældre.", "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Biltorvet.dk" } } }

Indlæser..