Citroën C1 med ESP Nyhed | 30-01-2008

Citroën C1

Citroën

Info

Citroën C1 er den mindste bil fra Citroën, og den blev introduceret i Danmark tilbage i 2005. Siden har den haft stor succes, da vi har med en bil i segmentet for mikrobiler at gøre. Et segment, hvor der er solgt rigtig mange biler de seneste år. Det betyder også, at der er mange brugt Citroën C1 på brugtbilsmarkedet. Her er de i hård konkurrence med alle konkurrenternes modeller, og det er med til at gøre, at der er en forholdsvis stor afskrivning på bilen. Især søsterbilerne Toyota Aygo og Peugeot 107, der begge er udviklet i samarbejde med Citroën og Citroën C1, er hårde konkurrenter. Det betyder dog på ingen måde, at du skal holde dig fra en Citroën C1 på brugtbilsmarkedet, du skal blot være opmærksom på, hvorvidt den har fået en omgang ekstra rustbeskyttelse, da den som alle andre biler i segmentet er udsat for rust, hvis ikke det er tilfældet. Har den fået det, så kan du finde Citroën C1 til endda meget fordelagtige priser på brugtbilsmarkedet.

Du får en bil, som kører over 20 km/l, et friskt design og fornuftige køreegenskaber. Det gælder ligegyldigt, hvilken af de to motorer du vælger. Den findes med en 1,0 liters benzinmotor og en 1,4 liters dieselmotor, og begge løser opgaven ganske fornuftigt.

Konkurrenter

De oplagte konkurrenter er selvfølge Peugeot og Toyota Aygo, men også trekløveret VW Up, Seat Mii og Skoda Citigo er med i feltet

Udstyr

Der er ret stor forskel på, om man køber en Citroën C1 i den skrabede udstyrsversion, Attraction, eller toppakken ’Clim-Seduction’. Med toppakken får du blandt andet aircondition, fjernbetjent centrallås og elruder.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev