Citroën C5

Citroën

Info

Citroën C5 kom på markedet i 2001, hvor den afløste Citroën Xantia. Den fik tre år på markedet, før den fik et facelift i 2004, og i 2008 kom så den nuværende version, som kun har fået mindre ændringer siden, som eksempelvis nye baglygter. Citroën C5 har altså efterhånden mange år bag sig, men den er stadig populær herhjemme. Det er da også den største bil i Citroëns modelprogram, hvis man ser bort fra luksusmodellen C6, som der ikke bliver solgt mange af. Vi har altså med en bil i segmentet for de større familiebiler at gøre, og Citroën C5 er populær som familiebil, men den var også i en periode yderst populær som firmaleasingbil. Så der er et fornuftigt udvalg af Citroën C5 på brugtbilsmarkedet. Det er værd at bemærke, at den nuværende generation af Citroën C5 har givet køberen mulighed for at fravælge det normale hydrauliske affjedringssystem. Et system, som gjorde Citroën verdensberømte, men som også med tiden har modtaget en del kritik, da det bare var endnu en del, der kunne gå i stykker. Så man skal gøre sit forarbejde ordentligt, hvis man ønsker at investere i en brugt Citroën C5, og så skal man gøre op med sig selv, om man er for eller imod affjedringssystemet.

Man skal desuden også gøre sig klart, om man er til Diesel eller benzin, og hvad man har af behov for ydeevne, for Citroën C5 kommer i mange forskellige versioner.

Der er altså rig mulighed for at finde en brugt Citroën C5 til en fornuftig pris på brugtbilsmarkedet, der er dog et par småting, man bør være opmærksom på, før man investerer i en brugt C5’er. Den er notorisk kendt for, at der er problemer med de automatiske vinduesviskere, når bilen ikke længere er helt ny. Det skyldes, at den sensor, som skal starte viskerne, ofte går i stykker. Et andet kendt problem findes i kabinen, hvor displayet i midterkonsollen har det med at blive utydeligt, og det er nødvendigt med en udskiftning af hele konsollen, hvis problemet skal løses.

Konkurrenter

Renault Laguna, Honda Accord og Skoda Octavia

Udstyr

Citroën C5 kommer i tre forskellige udstyrsniveauer. begyndende med Attraction, som blandt andet byder på tågelygter, automatisk klimaanlæg og fartpilot. Næste niveau er Seduction, som blandt andet tilføjer varme i sæderne og regnsensor. Den mest veludrustede pakke finder du i Exclusive, der tilføjer Bi-Xenon drejeforlygter


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev