Citroën C4

Citroën

Info

Citroën C4 er blevet produceret siden 2004, og den bliver det stadig. Nu er det dog anden generation, som kommer ud fra fabrikken. Det har det været siden 2010, hvor Citroën C4 blev opgraderet. Forskellen fra første og anden generation er blandt andet, at den nyeste version kun fås som femdørs udgave, og at den er en lille smule større.

Citroën C4 placerer sig helt naturligt størrelsesmæssigt imellem Citroën C3 og Citroën C5, og den gør sig i segmentet for de mindre familiebiler. På motorfronten fås Citroën C4 i to forskellige benzinvarianter med henholdsvis 95 og 156 hestekræfter. De er begge opgjort til at køre 16,4 km/l. Hvis du vil køre en smule længere på literen, så skal du kigge efter dieselversionerne. Her rammer topudgaven, en 2,0 liters, 20,4 km/l, mens den mindre 1,6 liters kører 18,2 km/l.

Citroën C4 har opnået stor succes på det danske bilmarked, og derfor er der også en del brugte Citroën C4 til salg på brugtbilsmarkedet. Prismæssigt holder de niveauet fornuftigt, men der er visse ting, du skal være opmærksom på, før du investerer i en brugt Citroën C4. Der er på ingen måde tale om en advarsel, for Citroën C4 har fået masser af fortjent ros, men det er et kendt problem, at Citroën C4 kan have problemer med at åbne bagagerummet. Et andet problem er vinduesviskerne har en tendens til at gå i stykker, og det kan kræve at hele vaskeenheden udskiftes.

Konkurrenter

De mest oplagte konkurrenter er: Honda Civic, Ford Focus og Chevrolet Cruze

Udstyr

Citroën C4 kommer i tre forskellige udstyrsvarianter. Attraction er lig med mindste udstyr og indeholder blandt andet kørecomputer og fartpilot. Næste step er Seduction, hvor du blandt andet får seks airbags og USB-box til lydanlægget. Skal du helt op og ringe på udstyrsbarometret så er det Exclusive, du skal kigge efter. Her får du blandt andet parkeringssensor og start/stop funktion.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev