46.179 biler

Læs mere om Citroën 2 CV her

Citroën 2 CV
Nyhed

Citroën præsenterer genial elbil i pap

Citroën vender tilbage til fremtiden med nyt vildt koncept, der skal gøre op med overvægtige elbiler. Oli er bygget delvist i pap med simple, men smarte ideer, så vægten er lav og batteriet lille.

Læs nu

Citroën 2CV er nok uden sammenligning den mest berømte og berygtede Citroën model gennem historien. Bilen blev da også produceret i hele 42 år, før produktionen blev stoppet i 1990. Citroën 2CV var en lille simpel bil, der egentlig blev sat i produktion for at være et billigt alternativ til de mange franske bønder, som ikke længere ønskede at køre i hestevogn. Missionen var ganske enkelt at bygge en billig bil til den franske bonde, og der skulle være plads til en passager, så de kunne køre til og fra marken.

Det gjorde Citroën altså så godt, at Citroën 2CV først blev taget ud af produktion igen efter 42 år, hvor der blev stillet nye krav til katalysator og udstødningsgasser. Bilen var altså en succes, men den havde også sine udfordringer, og den fik blandt andet kælenavne som ’den franske sardindåse’ ’studenterjaguar’ og ’presset citron’ med henvisning til bilens meget mangelfulde størrelse.

Det ændrer dog ikke ved, at der blev solgt over 5.000.000 eksemplar af Citroën 2CV, som også var ganske udbredt på de danske veje. Det er dog efterhånden længe siden, og da 2CV ikke var en dyr luksusbil, tværtimod, så kan de mange år også godt betyde, at en 2CV på brugtbilsmarkedet ikke nødvendigvis er i topstand. Det skal man selvfølgelig lige være opmærksom på, hvis man er på udkig efter en brugt 2CV, der dog ikke længere er så udbredt på brugtbilsmarkedet, hvor den nærmest er blevet et kultobjekt, men hvis man finder en, så får man i hvert fald en bil med stor affektionsværdi.

Konkurrenter

Det er selvfølgelig en smule vanskeligt at pege på decideret konkurrenter, men Citroën 2Cv og VW 1200 fra samme periode er muligheder.

Udstyr

Da Citroën 2CV var en billig bil, så er graden af udstyr meget begrænset og det tåler på ingen måde sammenligning med det udstyr, man i dag får i nye biler.Indlæser..