Skoda Superb - triple test Anmeldelse | 30-04-2009

Skoda Superb

Skoda

Info

Man kan næsten høre det på navnet: Superb...! Det er noget helt særligt og ekstravagant, og det er da også sådan, Skoda opfatter deres topmodel Skoda Superb. Om den ligefrem er ekstravagant og noget helt særligt er måske nok lidt i overkanten, men der er ingen tvivl om, at Skoda med introduktionen af den store Superb tilbage i 2001 for alvor begravede alle fordomme om en billig blikspand produceret i østblokken. Det var da også med Volkswagens overtagelse af Skoda, at Superb modellen blev genoplivet, og den delte da også meget af teknikken og platformen med VW Passat.

Første generation fik lov til at køre frem til 2008, hvor anden generation blev præsenteret. I modsætning til første generation, så var anden generation af Skoda Superb ikke bygget på samme platform som VW Passat, men i stedet var det en forlænget udgave af Skoda Octavia, som var basen. Det ændrede dog ikke ved helhedsindtrykket af Skoda Superb, som stadig var stor og velkørende, og bestemt en konkurrent i den store mellemklasse, som skulle tages seriøst af de andre. Skoda Superb kom i første omgang kun som sedan, men i 2010 kom så en stationcarversionen, som helt i spor med sedanen tilbød en imponerende mængde af plads.

På motorsiden er der også lidt at vælge imellem, og Skoda Superb har især været populær med de økonomiske Greenline modeller, som især med den ’lille’ 1,6 liters dieselmotor har været danskernes foretrukne Skoda Superb. Hvis du er til automatgear i din brugte Skoda Superb, så er den store Skoda udstyret med Volkwagens DSG-system, der fungerer fremragende.

Eller findes der en 1,4 liters benzinmotor, samt en 1,8 liters og en 2,0 liters med enten benzin eller dieselmotor. Der er altså et fornuftigt udvalg af motorer, og topmodellen er en 3,6 liters V6’er. Der forventes en ny Skoda Superb på markedet i løbet af sommeren 2015, men hvis ikke du kan vente så længe, eller hvis økonomien kun rækker til en brugt Superb, så er der et fornuftigt udvalg på brugtbilsmarkedet. Skoda Superb har dog en tendens til at have problemer med kuglelejrene i forhjulsaffjedringen, hvilket blandt andet kan høres ved en bankene lyd fra forhjulene.

Konkurrenter

Opel Insignia, Toyota Avensis, Honda Accord og Ford Mondeo er de primære konkurrenter

Udstyr

Greenline er den miljøbevidste Skoda Superb, men der findes også fire andre udstyrspakker. Mindst udstyr får man med Active Plus pakken, der dog alligevel byder på en pæn portion udstyr. Du får blandt andet klimaanlæg, informationsanlæg og regnsensor. De næste pakker hedder Elegance Eksklusiv 1 og 2, som hovedsageligt kun ændrer på det visuelle udtryk i form af indtræk og alu fælge. Topversionen er Elegance Sport og inkluderer blandt andet sænket undervogn og læderrat.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev