Skoda Fabia

Skoda

Info

Fabelagtigt, imponerende og i en liga for sig. Det er blot nogle af de superlativer den nye Skoda Fabia har fået med sig af et begejstret dansk korps af motorjournalister. Den nuværende Skoda Fabia er tredje generation og kom på markedet i slutningen af 2014, hvor den afløste anden genration, som var produceret fra 2007 og frem, mens første generation kørte ud på vejene tilbage i 1999. Her skulle den overtage for Skoda Felicia, og det har egentlig været en lang succeshistorie, for Skoda Fabia har altid imponeret, og det skinner også igennem på brugtbilsmarkedet.

Den lille minibil fra Skoda hører nemlig til i den dyre ende i forhold til mange af de andre biler i klassen, men det er der en grund til. Kvaliteten af Skoda Fabia er høj, ligegyldigt hvilken generation, der er tale om, og første generation blev da også kåret til årets brugtbil i Danmark tilbage i 2006. En præstation efterfølgeren endnu ikke har opnået, men det er nu ikke fordi, det er en dårligere bil. For anden generation tog over, hvor første generation slap. Motorerne var både på diesel og benzinfronten pålidelige og økonomiske, interiøret og udstyrsniveauet var i top for klassen, og så var de løbende omkostninger ikke mindst i bund. Anden generation af Skoda Fabia fik da også hurtigt prædikatet et rigtigt godt køb. Et prædikat første generation også havde, og har på brugtbilsmarkedet, og et prædikat den nuværende tredje generation også har gjort sig fortjent til.

De lave driftsomkostninger skyldes blandt andet, at priserne på reservedele er i bund, men Skoda Fabia kan også køre langt mellem servicetjek. De mange kvaliteter gør også Skoda Fabia til en eftertragtet vare på brugtbilsmarkedet, hvor den nærmest har kultstatus. En status, som også er med til at holde priserne oppe, og derfor kan man også forvente et begrænset pristab på sin brugte Skoda Fabia.

Konkurrenter

VW Polo, Citroen C3, Toyota Yaris og Fiat Punto er de mest oplagte konkurrenter

Udstyr

Den nyeste version af Skoda Fabia sætter nye standarder for graden af udstyr i klassen, da der både er frontassistent, samt mulighed for at bestille den med træthedsovervågning og fartbegrænser. Det finder man selvfølgelig ikke i de ældre udgaver, men udstyrsniveauet er generelt i den høje ende for klassen.


icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev