47.307 biler

Læs mere om Audi S3 her

Audi S3 var frem til 2011 kongen af Audis 3-serie, forstået således, at det var den hurtigste og mest veludrustet i forhold til udstyr. I 2011 præsenterede Audi nemlig Audi RS3, men det ændrer stadig ikke på, at Audi S3 er en ganske særlig bil. Det har den egentlig været siden præsentationen tilbage i 1999, hvor den skilte sig ud fra den oprindelige Audi A3 på flere punkter. Blandt andet firehjulstrækket Quattro, modificeret kofangere foran og bagpå, samt tagkantspoilere.

På motorfronten var Audi S3 fra fødslen udstyret med en 1,8 liters benzinmotor med 210 hestekræfter, men den fik hurtigt lidt ekstra hestekræfter, så den ydede 225. Da anden generation blev præsenteret i 2006, var der skruet endnu mere op for ydelsen, da Audi S3 nu ydede 265 hestekræfter. Anden genration blev faceliftet i 2008, og her blev det nu også muligt at købe sin Audi S3 som en femdørs sportsback.

I 2012 kom den nuværende tredje genration af Audi S3, og endnu en gang er motoren blevet endnu mere kraftfuld, så den nu yder hele 300 hestekræfter. Som det er med Audis S-modeller, så er de ikke videre udbredt på det danske marked, grundet prisen, og det begrænser også udvalget af brugte Audi S3 på brugbilsmarkedet. Den nyeste generation af Audi S3 fås både som cabriolet, sportsback, limousine og elbil. På brugtbilsmarkedet er det dog i udpræget grad den femdørs sportsback, som er til salg

Konkurrenter

VW Golf GTI, Ford Focus RS og BMW M2 kunne være bud på konkurrenter.

Udstyr

Standardudstyret er omfangsrigt, men som det er med Audi, så er der rig mulighed for at tilkøbe diverse former for ekstraudstyr. Derfor er det også en god ide at holde øjnene åbne på brugtbilsmarkedet, hvis man er på udkig efter en brugt Audi S3, da man kan få en del ekstra udstyr, uden at det nødvendigvis skinner igennem på prisen.Indlæser..